Michelle LaVaughn Robinson Obama (născută pe 17 ianuarie 1964) este soția celui de-al patruzeci și patrulea președinte al Statelor Unite al Americii, Barack Obama.

S-a născut în South Side, Chicago, în cel mai sărac cartier, locuind într-un apartament cu două camere împreună cu părinții și frații săi. După cum a mărturisit într-un discurs, nimeni nu a încurajat-o și nu a crezut că ea s-ar putea ridica din sărăcie sau că ar putea urma o facultate. Cu toate acestea, a studiat Sociologia la Universitatea Princeton și apoi Dreptul la prestigioasa Universitate Harvard.

În spatele unui bărbat de succes se află întotdeauna o femeie puternică.

A lucrat în domeniul privat, apoi la primăria din Chicago, devenind ulterior vicepreședinte al spitalului universitar. În 1992 s-a căsătorit cu Barack Obama, devenind Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii în 2009, atunci când soțul său a fost ales președinte.

„Mesajul meu către femei: fă ceea ce ți se pare bine, pentru că va exista întotdeauna cineva care crede că ar trebui să o faci diferit. Fie că alegerile tale sunt succese sau eșecuri, cel puțin, sunt ale tale.”

Michelle Obama confirmă zicala că în spatele unui bărbat de succes se află întotdeauna o femeie puternică.

Una dintre lecțiile cu care am crescut a fost să rămâi mereu fidelă față de tine însăți și să nu lași niciodată ceea ce spune altcineva să te distragă de la obiectivele tale.

Susținătorii lui Michelle au asemănat-o cu Jackie Kennedy datorită eleganței sale.

Rămâne, însă, o prezență impresionantă nu doar prin eleganţa sa, ci și prin forța, tăria de caracter, siguranța, sinceritatea, empatia și creativitatea de care dă dovadă în discursurile sale, în care nu se teme să facă mărturisiri legate de copilăria sa marcată de sărăcie și discriminare, precum și acuzații cu privire la drepturile omului încălcate de Donald Trump. E suficient să asculți un singur discurs de-al ei și îți dai seama că ea a fost forța și sursa dinamismului și chiar a succesului lui Barack Obama.

Interviu pe larg cu Michelle Obama

Lucruri mai puțin știute din viața lui Michelle Obama

  • Acordă o importanţă deosebită dietei și exercițiilor fizice, practicând fitness, kickboxing etc.

  • A fost mentorul soțului ei atunci când erau avocați.

  • Este una dintre cele 3 Prime Doamne ale Americii care au  studii universitare, alături de Hillary Clinton și Laura Bush.

  • Îi place să joace Sudoku.

  • A fost pe coperta revistei Vogue de 3 ori, fiind remarcată pentru gustul ei pentru haine.

  • A devenit un fashion icon, inspirând milioane de femei prin eleganţa sa.

  • L-a convins pe soțul ei să renunțe la fumat în 2010.

  • Străbunicul ei a fost sclav.

  • Este cea mai înaltă dintre toate soțiile președinților Americii.

  • Îi plăcea să cânte la pian în copilărie.

În discursurile sale, de multe ori îi încurajează pe tineri să aibă speranța unui viitor mai bun, să muncească din greu și să lupte, în ciuda obstacolelor care vor apărea, în mod inevitabil. În ciuda limitelor care ne pot fi impuse de alți oameni. Să fie bine echipați atunci când vor fi dezamăgiți sau când vor eșua. Să aibă maturitatea de a se ridica și de a trece prin și peste dureri și pierderi. Să nu le fie teamă să eșueze.

„Succesul nu se măsoară prin banii pe care îi faci, ci prin diferența pe care o faci în viața oamenilor”.

„Ar trebui să avem întotdeauna trei prieteni în viața noastră: unul care merge în fața noastră, pe care îl admirăm și îl urmăm; unul care merge alături de noi, care este alături de noi la fiecare pas al drumului; apoi unul care este în spatele nostru., pe care îl vom căuta și pe care îl aducem cu noi după ce am deschis calea. „

„O să recunosc: sunt mai puternic decât ființa umană obișnuită și nu mi-e frică să-mi spun mintea. Aceste trăsături de caracter nu provin din culoarea pielii mele, ci dintr-o credință neclintită în propria mea inteligență. „

Cartea ei, Becoming, tradusă în limba română, Povestea mea, continuă să inspire oamenii la fel de mult ca discursurile sale motivaționale, pline de căldură și sinceritate, de emoție și de putere deopotrivă, ceea ce denotă nu doar siguranță  de sine, ci și autenticitatea cuvintelor sale. Biopicul se găsește pe NETFLIX.

Puterea ei este de fapt și sursa succesului ei

Fie că o găsim în sala de gimnastică sau în curtea casei, alături de fiicele sale și soțul ei, în ținute informale în vacanțe sau strălucind într-o rochie Versace de mii de dolari, fie că o ascultăm în timp ce ține un discurs în fața a mii de oameni care au nevoie să audă că pot reuși doar învățând lecția după ce au eșuat, Michelle Obama este ea însăși, în toată veridicitatea caracterului său, greu încercat, dar puternic prin înțelepciune, răbdare, muncă și etică. Puterea ei este de fapt și sursa succesului ei.

„Atunci când suntem într-o situație de criză, nu ne întoarcem unul împotriva celuilalt, ne ascultăm unul pe celălalt. Ne sprijinim unul pe celălalt. Suntem întotdeauna mai puternici împreună.”

Mie personal mi-ar plăcea să o văd în postura de președinte și sunt sigură că acest rol i s-ar potrivi ca o mănușă.

„Barack și cu mine avem aceeași abordare când vine vorba de slujbele noastre ca președinte și primă doamnă, deoarece știm că acțiunile și cuvintele noastre contează nu doar pentru fetele noastre, ci și pentru copiii din această țară, copii care spun că ne-au văzut la televizor, care scriu un eseu despre noi la școală.”

Cuplul Obama a fost votat cuplul anului 2018 și e suficient să vedem filmul inspirat din viața lor – Southside with you – ca să înțelegem încă o dată legătura puternică dintre ei.

„În timp ce fetele mele se pregătesc să plece în lume, îmi doresc un lider care să fie vrednic de adevăr, un lider demn de promisiunile făcute fetelor mele și tuturor copiilor noștri, un lider care va fi ghidat în fiecare zi de dragoste, speranță și visuri imposibil de mari pe care le avem pentru copiii noștri.”

Michelle Obama- probabil una dintre cele mai puternice și admirate femei din lume.

Citiți și j-f-kennedy-istoria-unui-asasinat-celebru-i/