„Nu există fericire de care să-ţi aminteşti fără tristeţe.”

Octavian Paler

 

Come on son
Play for me
I want you to play the blues for me …

Don’t worry about me, baby
I’m gonna find my way
Don’t worry about me, baby

I will find my way
I’m gonna keep on praying and hoping
That I would see a brighter day

Can’t nothing stop me baby
Lord, Can’t nothing stand in my way

Listen
I’ve been down so alone
I couldn’t see above my shoes

I looked around for friends everywhere
And all I could see was you

Don’t worry about me baby
Because you already gone
But sometimes I say to myself
„I wish you come back home”
So i just keep on trying baby
And i won’t let nothing stand in my way
Because as long as i know i got love in my heart .. girl!
Lord! i know i’ll see a brighter day!

Yes I will
Yes I will
Don’t you worry

Mighty Sam McClain s-a născut în Monroe, Louisiana . În vârstă de cinci ani, a început să cânte în Biserica Gospel, la inițiativa mamei sale. Maturizat înainte de vreme și rebel, McClain a plecat de acasă la vârsta de treisprezece ani și l-a urmat pe chitaristul local R&B, Little Melvin Underwood , mai întâi ca valet al său și apoi ca vocalist principal la 15 ani. 

În timp ce cânta la 506 Club din Pensacola, Florida, a fost prezentat producătorului de discuri și DJ-ului  Papa Don Schroeder, iar în 1966, McClain a înregistrat o versiune a pieselor „Sweet Dreams” de Patsy Cline.  Timp de cincisprezece ani, mai întâi în Nashville, Tennessee , apoi în New Orleans , McClain a lucrat la locuri de muncă menajere. McClain a vizitat și a înregistrat în Japonia în 1989. Produsul final, Live in Japan , l-a prezentat pe Wayne Bennett.

La începutul anilor 1990, McClain s-a mutat în Noua Anglie prin participarea la proiectul „Hubert Sumlin Blues Party”. Acest lucru l-a dus în apropierea lui Joe Harley și la înregistrări pentru AudioQuest Music. Rezultatele au fost hiturile Give It Up to Love și Keep On Movin ‘.

După mutarea sa în New Hampshire, i-a urmat pe Sledgehammer Soul și Down Home Blues .

În 1996, McClain a fondat McClain Productions, după ce a colaborat cu succes la albumele sale împreună cu Joe Harley. De asemenea, și-a creat propria casă de discuri, Mighty Music, care a lansat One More Bridge To Cross în februarie 2003. Betcha Didn’t Know a fost emis în iulie 2009 pe Mighty Music, fiind desemnată în topul „Soul / Blues Album 2010”.

În 2008, McClain s-a alăturat proiectului „Give US Your Poor”, în beneficiul persoanele fără adăpost. La începutul anului 2009, McClain a înregistrat un album de duete cu cântăreața de folk iraniană, Mahsa Vahdat. Albumul rezultat, Scent of Reunion: Love Duets Across Civilizations a ajuns pe locul 6 în European World Music Chart.

McClain și chitaristul pentru acest proiect, Knut Reiersrud , au colaborat la One Drop is Plenty care a fost înregistrat în Norvegia în ianuarie 2011. McClain a înregistrat apoi un alt hit, Too Much Jesus (Not Enough Whisky) în 2012, iar în anul următor, piesa din titlu, „Too Much Jesus (Not Enough Whisky)”, scrisă de McClain și Pat Herlehy, a fost nominalizată la un premiu Blues Music.

În 2014, McClain a fost prezent în compilația Songs from a Stolen Spring care a adus laolată muzicieni occidentali cu artiști din Spring Spring. Pe album McClain a interpretat „ If I Can Dream ” – o melodie a lui Walter Earl Brown, devenită faimoasă datorită lui Elvis Presley. La 15 iunie 2015 s-a stins din viață, cauza morții fiind încă necunoscută (se prezumează un accident vascular).

Citiți și ascultați-i pe cei de la Pink Floyd