Multe dintre ele sunt singure: nemăritate, divorțate, fără o relație stabilă. Disperate că nu se leagă nimic, merg la risc. Acceptă să intre pe piața liberă a sexului. Se numește HOOK UP, generic. Sau Casual Sex. Nu e prostituție, căci e fără bani și de bunăvoie – femeia își alege partenerul – dar, nefiind nimic care să aibă legătură cu prietenia, cu intimitatea și cu ce e omenesc, șansele de a avea cea mai mică satisfacție erotică sunt aproape nule.

Dacă e să fie rău, răsuflă ușurate că au scăpat tefere și își promit să nu o mai facă a doua oară, iar dacă le-a plăcut, e și mai rău, pentru că regula jocului e că el nu vrea relație. Bunicile noastre erau îndelung curtate de bunici înainte de noaptea nunții. Instinctele femeiești se orientează către bărbați protectori. O femeie are nevoie să se simtă în siguranță, tocmai pentru că are oroarea de viol în gene.

E firesc.

Dar cum, Doamne iartă-mă, să te simți în siguranță cu un necunoscut? Singura busolă e propria intuiție și capacitatea de a recunoaște prototipuri de bărbați. Trebuie să știi exact cine e genul tău. Doar că, din păcate, există un gen la care aspiră cele mai multe și care e foarte solicitat și numeroase genuri de bărbați pe care cele mai multe îi evită, iar ei devin ori activ ori pasiv agresivi, uneori doar verbal alteori și fizic.

În aceste condiții, de hook-up, se întâmplă, uneori, foarte rar, să tragi lozul câștigător. De cele mai multe ori, însă, nu.

tumblr.com

Se duc femeile la întâlnire și, când dau ochii cu mușteriul, realizează că vor la mama. Spun NU și sunt violate. E adevărat. Dar nu se vorbește despre asemenea cazuri pentru că ar însemna ca, Doamne ferește, omenirea civilizată să admită în România că femeile au nevoie de sex, ele personal…

Că își riscă viața în cunoștință de cauză și că, în pofida propriei naturi care le ”cere” relații stabile, se aruncă, pentru că nevoia aceasta e o foame și o tensiune continuă și vor să se elibereze de ea. Uneori dau peste psihopați. În marile metropole aproape că nu te mai poți cupla, după ieșirea din școli, decât așa.

Dar dacă pui această simplă condiție: ”Să ne cunoaștem mai bine, dă-mi trei întâlniri, ca să vedem dacă ne potrivim”, riști să rămâi per toujours fată mare. Căci pe piața liberă a sexului e plin de femei care riscă să se arunce fără nici o condiție. Și dacă ”faci fițe” se găsește întotdeauna alta care să nu facă. Uneori el zice ”da” la propunerea de ”cunoaștere mai bună”, dar forțează de la prima întâlnire.

O femeie cu o sensibilitate normală, care nu e într-o relație stabilă, e candidată sigură la statutul de fată bătrână dacă a trecut de 30 de ani.

Bine, în România, dacă spui că ai nevoi sexuale, ți se lipește în frunte eticheta de curvă sau de nimfomană și nu mai scapi de ea nici la mânăstire. Suntem bombardate din toate direcțiile cu îndemnuri și mesaje subliminale castratoare.

tumblr.com

Ce afli din rețelele de hook-up te îngrozește. Mulți refuză și prezervativul pe motiv că nu simt nimic. Cele mai multe femei sunt folosite și aruncate cât colo, tratate ca niște prostituate, dar neplătite. Că le-a plăcut și că își mai doresc o dată sau că ar vrea ceva cu sentiment e problema lor. E umilitor și dur, pentru suflet și corp. Când te arăți nemulțumită de lipsa de viață sexuală, ți se spune că ești nimfomană.

Femeile te fac curvă, barbații te insultă spunând că poate vrei să fii făcută poștă, când tu de fapt vrei ceea ce îți impune natura biologică și nimic altceva. La asta se adaugă corurile de psihologi și ideologi care îți spun că totul e în minte, că totul se poate controla prin puterea gândirii și că acest corp e doar o idee printre altele, că nu impune nimic și nu are realitate intrinsecă, că nu există natură primă sau vreo chimie sau fiziologie care să dicteze ceva minții ( minte împroprietărită imbecil și imaginar cu puteri pe care nu le are).

Ești abuzată verbal cu speculații din acestea de raționalism de doi bani. Până la urmă internalizezi mesajul. Urmează auto-castrarea pe cale emoțională sau castrarea chimică prin anti-depresive. Apoi ești numai bună de înrolat social. Devii un pion destoinic, ai învins în tine natura, ești un bun cetățean, căci, odată simțurile amorțite, nici durere nici întristare nu mai e…

Așa zisa ”revoluție sexuală”  le-a aruncat pe femei din patul soților *(mai mult sau mai puțin înzestrați ca amanți) în paturile prădătorilor. Dacă în anumite societăți tradiționale multe căsnicii erau aranjate sau impuse forțat femeilor, acum, în condiții de ”libertate”, tot abstinența sau mânăstirea sunt singurele opțiuni pentru cele care preferă un partener stabil, dar nu și-l pot permite. De ce? Pentru că liberalismul contemporan a scos sexualitatea din intimitate și a expulzat-o în social, a anulat legătura de suflet dintre parteneri. Sexul gregar și social – care este acest hook-up – este între oameni fără însușiri și fără identitate.

Sexul intim, domestic sau pasional-romantic e tot mai rar întâlnit. Sunt cazuri izolate. Și mai există câteva micro-comunități tradiționale în care se practică. În marile aglomerări urbane, cuplul și intimitatea au rămas ”fosile vii” și rarități. Curiozități ale unei lumi dispărute. Dominante sunt varii forme de promiscuitate.

Citiți și Postmodernismul. Bilanțuri…