Maria e o femeie frumoasă. S-a îndrăgostit iremediabil de George. George e un ticălos imatur, iar Maria a înțeles. După o relație chinuitoare, Maria și-a dat seama că preferă să fie singură decât cu el. Pentru că Maria e o femeie puternică și încrezătoare, cele ca ea fac lumea să meargă înainte.

Ioana e  o femeie minunată care s-a îndrăgostit de Mihai, care a găsit de cuviință să îi dicteze tot în viața ei, să îi scrie destinul după cum voia el. Ioana a reușit, într-un final, să ia taurul de coarne și să meargă mai departe, fără să privească în spate. Pentru că își știe propria ei valoare. Știe exact ce vrea de la viață și nu așteaptă să îi cadă ceva din cer. Muncește din greu pentru idealurile și dorințele ei.

Ana este o femeie dulce care s-a îndrăgostit de un CEO, pe nume Andrei. Care o umilea deseori. Au fost împreună ceva timp. Până când Anei a încetat să îi mai fie teamă că ar putea rămâne singură. A trecut prin prea multe în viață și știe că singurul mod prin care își poate găsi fericirea este cel prin care și-o croiește singură. Și-a pierdut prea multă energie în relația aceea toxică și de atunci se concentrează pe ea însăși.

Ștefana este o femeie obișnuită care s-a îndrăgostit de Marian. Care era un perfecționist. Dar o sacrifica pe ea. Nimic nu era bine și totuși el era cel care afișa nefericire pe chipul lui. Că ea nu se putea ridica la standardele lui. Ștefanei i-a luat mult curaj să lupte pentru ceea ce merita și să nu se mai mulțumească de fiecare dată cu puțin. I-au trebuit multe nopți de nesomn să își analizeze viața. I-a trebuit multă tărie să poată rezista într-o relație în care simțea că luptă împotriva curentului. Dar are curaj și și-a dat seama că știe ce vrea și știe și cum să obțină.

Mia e o femeie puternică dar de când se îndrăgostise de Lucian, nu îl putea refuza cu nimic. Că îl iubea. Avea deseori parte de zile amare, că nu se putea împărți între un job dificil și un iubit necopt, care își dorea totul aici și acum. Miei i-a trebuit multă tărie de caracter să îl părăsească și să spună NU când nu putea să facă ceva sau când era prea greu și inutil.

Sursă foto: laskainelli.blog.hu

Aceste femei puternice sunt sincere și posedă o noblețe sufletească deosebită. Ele nu își doresc relații pe jumătate satisfăcătoare sau nici atât. Ele știu că timpul este prețios și refuză să îl mai piardă cu bărbați care nu le respectă. Ele își trăiesc viața după propriile reguli și nu mai acceptă „băieți” care să le încalce. Ele știu să facă diferența între un bărbat care le vrea doar pentru o noapte și unul care le vrea toate nopțile. Ele nu vad într-o relație o plasă de siguranță, ci o bucurie și o provocare prin care își pot deschide aripile să poată zbura. Ele sunt concentrate pe munca lor și pe ce pot deveni. Pe ajutorul sincer  dat celorlalți. Ele știu că pot dărui dragoste și afecțiune și că pot primi același lucru. Aceste minuni de femei nu-și (mai) pierd timpul cu ticăloși aroganți, nepoliticoși și ahtiați după putere. Preferă să rămână singure, pentru că pentru ele, a fi singur nu înseamnă izolare, ci o călătorie către iubirea adevărată și aducătoare de fericire.

Eu sunt Maria. Eu sunt Ioana. Eu sunt Ana. Eu sunt Stefana.  Eu sunt Mia. Eu sunt toate și toate sunt eu. Eu pot fi tu, și tu, și tu. Asta este femeia adevărată. E greu, dar e singura cale.

Citiți și Dragostea trece, e ca o răceală…, de aceeași autoare