„The Bucket List” este un film american din 2007, regizat de Rob Reiner,  o comedie-dramă care îi are în rolurile principale pe Jack Nicholson și Morgan Freeman.

Subiectul, puțin spoiler:)

… dar să nu credeți că știind în avand povestea, ați văzut filmul. Această bijuterie cinematografică e un izvor de înțelepciune, ambalat într-o  comedie (cu accente ”negre”) extrem de plăcută, iar dialogurile, ce mai…! Să nu mai vorbim de protagoniști, care nu mai au nevoie de nicio prezentare!

Povestea se concentrează pe doi bărbați, Edward Cole (interpretat de Jack Nicholson) și Carter Chambers (interpretat de Morgan Freeman), care sunt internați în aceeași cameră de spital din cauza cancerului. Cei doi au personalități foarte diferite: Edward este un miliardar excentric și egoist, în timp ce Carter este un tehnician de mecanică cu o abordare mai rezervată și cu un simț al umorului bine dezvoltat.

Carter descoperă o listă pe care a scris-o în tinerețe, numită „Bucket List” (Lista Cu Dorințe), în care și-a notat lucrurile pe care și-ar dori să le facă înainte de a muri. El împărtășește această listă cu Edward, care, fiind intrigat de idee, decide să o pună în aplicare împreună cu el.

Astfel, cei doi încep să călătorească în jurul lumii pentru a îndeplini dorințele scrise pe lista lui Carter. În timpul acestor călătorii, dezvoltă o legătură puternică și își oferă unul altuia sprijin emoțional în fața provocărilor legate de boala lor.

Jack Nicholson&Morgan Freeman (pinterest.com)

Filmul explorează teme precum prietenia, moartea și împlinirea personală, prezentând o combinație de momente emoționante și scene amuzante. Performanțele lui Nicholson și Freeman sunt apreciate pentru modul în care aduc la viață personajele complexe și pline de profunzime.

„Știi, egiptenii antici aveau o frumoasă credință despre moarte. Când sufletele lor ajungeau la intrarea în paradis, paznicii puneau două întrebări. Răspunsurile lor hotărau dacă li se permitea să intre sau nu. ‘Ai găsit bucurie în viața ta?’ ‘Viața ta a adus bucurie altora?’” – Carter Chambers

„Trăim, murim, și roțile autobuzului se învârt în continuare.” – Edward Cole

„Lista este un bine absolut. Lista este viață.” – Edward Cole

„Te măsori după oamenii care se măsoară după tine.” – Edward Cole

„Sunt destul de obosit. Cred că mă voi duce acasă acum.” – Carter Chambers

Finalul filmului oferă o concluzie emoționantă a călătoriei lor, evidențiind importanța vieții și a relațiilor interumane.

The Bucket List (pinterest.com)

Recenzii

„The Bucket List” a primit recenzii în general pozitive și a avut succes la box office. A devenit un film apreciat pentru interpretări și pentru mesajul său profund. Iată ce spun criticii de film:

„Nicholson și Freeman oferă un spectacol memorabil și emoțional, iar regizorul Rob Reiner navighează cu măiestrie între momentele de comedie și cele de adâncime emoțională.” – Peter Travers, Rolling Stone.

„Chimia dintre Nicholson și Freeman este palpabilă. Ei reușesc să facă dintr-o premisă care ar putea să pară clișeică un film cu adevărat captivant și emoționant.” – Claudia Puig, USA Today.

„Chiar dacă filmul nu reușește să evite anumite convenții ale genului, este salvat de interpretările excepționale ale lui Jack Nicholson și Morgan Freeman.” – Stephanie Zacharek, Salon.

„Chiar dacă premisele filmului sunt clare și poate puțin prea dulcege pentru gustul unora, prestația excepțională a celor doi protagoniști îl face memorabil.” – Roger Ebert, Chicago Sun-Times.

„Rob Reiner livrează un film care te face să râzi, să plângi și să reflectezi la viață și moarte.” – Kirk Honeycutt, The Hollywood Reporter.

„Deși poate părea prea convențional, filmul conține momente de adevăr și profunzime emoțională, datorită interpretărilor excelente ale lui Nicholson și Freeman.” – Claudia Puig, Los Angeles Times.

N-o să vă pare rău, sunt sigură că îl veți pune pe lista filmelor de revăzut.

 

Așteptăm impresiile voastre, pentru a completa această prezentare!

“Secretul fericirii este să te iubești pe tine însuți.” – Demi Moore