Astăzi începe zodia BERBEC (20 martie-19 aprilie). Este prima din horoscop și precum zodia, așa și berbecii. Se spune că nativii din zodia aceasta au mari disponibilități sociale și interrelaționale… cu siguranță, dacă ei conduc și dacă li se garantează locul din față la orice reprezentație.

În esență, Berbecul face lucrurile în felul lui, după cum consideră el, după valorile sale/sau lipsa lor. Nu le este frică de conflict, sunt foarte competitivi și onești. Se aruncă în ”lume” cu nerăbdare și fără teamă. Berbecii sunt conduși de dorința de a-și dovedi puterea. Au energie mare, sunt competitivi și ambițioși. Ei preiau în mod natural controlul pentru că sunt buni la inițierea de noi proiecte, și în plus, au un ego (ușor) infatuat.

Acest semn este condus de Marte, mica planetă roșie  numită după zeul roman al războiului. În consecință, acești berbeci curajoși sunt întotdeauna înarmați și gata de luptă. Berbecul este cunoscut pentru un temperament exploziv și, deși izbucnirile lor nu durează mult, este cu siguranță cel mai bine să eviți berbecii de foc până când aburul s-a disipat. Sunt creaturi optimiste, pozitive și jucăușe, cărora le place să trăiască viața la maxim. Poți oricând să vezi un Berbec excelând pe terenul de sport, mergând cu viteză pe autostradă sau organizând o petrecere cu scântei.

Berbecii pot fi nerăbdători, dar sunt activi în mod natural și nu le place să piardă timpul. În timp ce Berbecului îi place concurența, nu găsește deloc antrenant să joace jocuri sau să i se joace feste. Sunt foarte conștienți de sine, au opinii puternice și sunt întotdeauna gata să le apere. Care sunt punctele slabe ale Berbecului, totuși?

Toți Berbecii vor să simtă lucrurile intens. Este lupa lor, unitatea lor de măsură. Ei preferă să stea într-un colț la început, să observe, să noteze și abia apoi să ”atace”, în deplină cunoștință de cauză. Aceasta este una dintre calitățile lor cele mai lăudabile, dar și ceea ce le provoacă multă durere și durere. Berbecii tind să fie impulsivi, nerăbdători și aprinși. Adesea, ei reacţionează din emoţie, mai degrabă decât dintr-un instinct de calm şi limpede. Ei nu își cer scuze pentru furia lor. Ei spun „nu-mi pasă” și sunt serioși când rănesc pe cineva cu cinismul lor. Nu au întotdeauna cel mai bun autocontrol, pentru că ei sunt capul  (și coarnele) și restul umanității poate trăi pe lângă ei, dar să nu le țină umbră.

Berbecul se îndrăgostește relativ repede. Au multă energie și nu vor să piardă prea mult timp cu chestiuni banale. Deși le place să-și facă timp pentru a cunoaște o persoană, este posibil să nu facă acest lucru pentru o perioadă lungă de timp. Berbecii sunt de obicei conștienți imediat dacă sunt sau nu îndrăgostiți de cineva. Decizia de a fi într-o relație nu durează mult pentru ei. Un Berbec va avea sentimente puternice dacă relația funcționează sau nu și va putea întrerupe lucrurile fără prea multe dificultăți. Oricând poate renunța la o relație, dacă aceasta intră în intimitatea lui și-i accesează vulnerabilitățile. Pe cât e de orgolios în aparență, pe atât de catifelată îi e esența. 

Berbecii sunt incapabili să-și ascundă emoțiile și le demonstrează fizic. În zilele lor bune, Berbecii sunt incredibil de iubitori. Când sunt într-o dispoziție proastă, sunt forțe dezastruoase ale naturii. Acest lucru se datorează faptului că pendulează între extreme și au o mare labilitate. Te vor împinge atunci când sunt supărați sau se simt vulnerabili și apoi se vor întoarce în fugă când încep să le fie dor. Pentru a iubi un Berbec, ai nevoie de o cantitate incredibilă de forță pentru că va trebui să devii un stâlp rezistent în ​​mijlocul unei mări agitate.

Sufletul-pereche al Berbecului este o persoană feroce, cochetă și sinceră din punct de vedere emoțional. Fiindcă nativilor le place să fie captivanți sunt, de asemenea, atrași de ideea de a fi capturați. Berbecul își caută iubiți/iubite care își împărtășesc apetitul pentru risc. Au o personalitate efervescentă, iar dispozițiile lor tind să fie mercuriale. Pot fi foarte agresivi în dragoste. Ei vor pe cineva care să le reziste. Berbecul este direct emoțional. Rareori își împachetează sentimentele în hârtie frumos colorată.

Ei vor pe cineva care să nu tresară și să nu leșine la toanele lor. Berbecii tind să fie nonconformişti, impulsivi şi să caute în mod activ lucrurile care îi sperie. Datorită naturii lor excentrice, ei nu prea cred în monogamie. Ei preferă să joace la cacealma, până la rezultatul final. Dar, sunt, de asemenea, predispuși să cadă atât de tare încât uită că se joacă.

Berbecul vrea să fie impresionat. Își doresc un iubit/iubită cu care să își poată scrie propria epopee romantică. Dacă reușiți să faceți față volatilității lor emoționale, veți descoperi că în adâncuri sunt extrem de loiali și generoși din punct de vedere emoțional. Un Berbec este genul de persoană care va face diferența în viața ta și îți va înmâna cu blândețe un trandafir în mijlocul unei furtuni emoționale. 

Berbecul sfidează adesea descrierea emoțională. Nimeni nu poate arăta un comportament atât de dur și de forță. (Linda Goodman)

Schimbarea zodiei e un motiv pentru astrologi să ne mai dea un impuls la redescoperirea de sine în raport cu ceilalți, la recalibrare și evoluție pe scara spirituală. Acum, între noi fie vorba, nu trebuie să pândim astfel de oportunități astrale pentru a ne deștepta, ar trebui să ne facem un scop existențial din asta, bun de practicat în fiecare zi. Pentru că a trăi între oameni e un fel de alba-neagra, nu-i așa? Un fel de alergare după fericire și echilibru într-o mare de incertitudini…

Pentru berbec, un berbec e mai bun decât o turmă de oi. (proverb armenesc)

behance.net

 

Dar acum, pentru că astăzi este un prilej favorit, mi-am notat în agendă câteva lucruri pe care să nu uit să le citesc cu grijă, ca nu cumva să le uit. N-au legătură doar cu berbecii, dacă asta vă întrebați…

Iată:

1. O singură viață ai, nu încerca s-o trăiești pe a altora, pentru că și aceea va fi fost deja trăită…
2. Iubește așa cum știi tu, cu toată ființa, și nu aștepta nimic în schimb, cu atât mai puțin rămășițe căzute de la masa cuiva sau senzații mascate sub viziere ieftine de mucava.
3. Dăruiește numai din surplusul care acoperă liniștea și bucuria ta, ca să nu te trezești într-o dimineață scormonind după mărunțișuri, când viața îți cere o plată peste puterile tale.
4. Și mai ales nu te teme! Uneori, drumurile se desprind din mâna ta precum hățurile îndărătnice, julindu-ți pielea, și te trezești alăturea cu ele, bâjbâind prin întuneric de mărăcine. Mai ales atunci să n-ai frică, pentru că ceea ce ai ales, aceea vei avea de trăit, și vezi cum faci să te bucuri peste măsură de noua ta ființă.
5. Ai grijă la oamenii pe care îi păstrezi în jurul tău, alege dintre măști doar pe acelea care râd, măcar ele poartă cu sine promisiuni de optimism.
Uneori dăm cu piciorul fericirii, convinși de simulacrele ei meșteșugite, amăgiți de copiile ei prefăcute, și ratăm stația care duce în centrul ființei noastre autentice, seduși de cântecul de sirenă al oamenilor-de-cauciuc, așa cum îi numea Ilinca Berneauna dintre cele mai puternice voci feminine de astăzi, una dintre cele mai profunde și lucide conștiințe afirmate în spațiul public.
6. Nu uita o posibilă definiție a prietenului: Acel om care, știind totul despre tine, îl folosește împotriva ta în momentul pe care îl consideră potrivit pentru el. Iar momente, har Domnului, există destule, nu-i așa?
7. Și încă una, spre reflecție individuală și de dragul cifrei magice șapte: Mama nu te-a făcut frumos, şcoala nu te face deştept, munca nu te face harnic.
E simplu să dai sfaturi, desigur, atunci când ai impresia că ai devenit mai deștept, sau, hai să spunem, mai experimentat. Însă fiecare își va lua lecția la timpul lui/ei, indiferent de articolele/cărțile de psihologie motivațională pe care le citește.
Există în noi, undeva, o zonă în care numai învățarea experiențială se convertește în alfabet al supraviețuirii între oameni, pentru că, de fapt, asta este ceea ce ne interesează mai presus de toate, nu? Să rămânem întregi, nesfârtecați, capabili să ne strecurăm prin mărăcinișul în care trăim.
Spor la meditat și nu uitați să ne dați un semn dacă aveți vreo revelație!
Berbeci celebri:

Mariah Carey

Jackie Chan

Leonardo DaVinci

Charles Baudelaire

Harry Houdini

Cesar Chavez

Andrei Tarvosky