Zodia Vărsătorului, a 11-a din zodiac, are loc între 20 ianuarie și 19 februarie. Semnul lor distinctiv este aerul, și, asemeni aerului, care este unul dintre elementele primordiale (ca apa, focul și pământul), nu are formă proprie și nu poate fi încorsetat într-o clasificare. Unii sunt energici și entuziaști, alții sunt calmi și sensibili. Însă tot ceea ce ține de felul lor de a fi inspiră optimism, încredere, forță și energie pozitivă. Dă-i unui Vărsător senzația de apreciere, iubire și devotament și va fi prietenul tău fidel până la moarte. Tot ceea ce au ei nevoie este impulsul pozitiv, încurajarea, sinceritatea, iar ei vor recompensa aceasta printr-o viziune luminoasă asupra viitorului, găsind în toate un sens pozitiv.

freepick.com

Oameni cu un echilibru interior de invidiat, cei născuți în zodia care tocmai a debutat sunt companionii ideali, oamenii pe umărul cărora poți să plângi, în brațele cărora te simți cel mai protejat, lângă care poți porni la drum cu credința că nimic rău nu ți se poate întâmpla. Pe scurt, sunt dezirabili prin felul lor deschis și tandru de a fi, prin caracterul lor plăcut, prin temperamentul echilibrat și sufletul bun.

Vărsătorii sunt creativi, inteligenți, raționali și descurcăreți, pentru că îi ajută mentalitatea lor de învingători. În plus, ei au credința că trebuie să lase mereu ceva după ei, așa cum pământul udat de apă dă roade, așa cum aerul curat primenește mintea. Ei vor să transforme lumea într-un loc mai bun, mai luminos, în care valorile supreme sunt iubirea, libertatea, empatia.

Lupta supremă a Vărsătorilor este rezolvarea tensiunii dintre nevoia lor de comunitate și nevoia lor de detașare completă. Ei pot funcționa însă, la fel de bine, și în grupuri mari, dar și în solitudine, stare în care s eretrag uneori pentru a-și reîncărca bateriile epuizate după atâta ”slujbă în folosul comunității”. Nu-l deranjați, lăsați-l în liniștea lui, pentru că atunci când va reveni pe scenă, va străluci în lumina reflectoarelor și mai puternic ca înainte. Amintiți-vă că Vărsătorul prețuiește profund libertatea, așa că a fi singur uneori poate fi la fel de necesar pentru ei precum este hrana sau somnul.

Această dorință de independență s-ar putea manifesta uneori ca nevoia de a se izola pentru câteva zile sau chiar de a face o excursie singur undeva (Vărsătorilor le place la nebunie să călătorească, să descopere locuri noi, experiențe noi pline de adrenalină). 

Ca parteneri, sunt ideali. Aceeași libertate pe care ei o prețuiesc o vor acorda și perechii/prietenilor lor, pentru că sunt obișnuiți să trateze oamenii de la egal la egal și să îi respecte în din toate punctele de vedere. Un singur lucru nu le place – și se fâstăcesc imediat sau reacționează prin a se îndepărta sau cufunda într-o tristețe greu de vindecat: acela de a fi expuși emoțional, de a se afla în situația de a face față unei presiuni/șantaj emoțional sau unei pătrunderi agresive în sufletul lor, cum se spune ”a intra cu bocancii în sufletul lor”. Despre lucrurile care i-au afectat profund să nu încercați niciodată să vorbiți cu un Vărsător, nici măcar să nu le amintiți, nici pe departe. Nu vreți să-i vedeți cum se fac din piatră apă curgătoare.
Dacă sperați să cuceriți sau să păstrați cât mai mult un Vărsător, trebuie să fiți dispus să-i îmbrățișați ciudăteniile/excentricitățile.
Vărsătorii se mândresc cu originalitatea și creativitatea lor și, prin urmare, nu vor să fie prieteni sau parteneri cu cineva care ar putea să-i critice sau să încerce să-și schimbe metoda de exprimare. Odată câștigat un Vărsător, el este o achiziție pe viață! Veți avea în el cel mai bun partener în orice domeniu, inclusiv în VIAȚĂ!
Profesional, Vărsătorii sunt oamenii de bază la locul de muncă: inteligenți, eficienți, gata să ajute în orice situație, dar nu uitați un lucru pe care l-am mai spus: le place să le fie recunoscute meritele și să fie apreciați. Una din trăsăturile distinctive o constituie originalitatea, felul creativ de a fi și capacitatea de adaptare la orice situație: : mulți sunt artistici cu devotament și iubesc arta, exprimându-se prin activități precum pictura și scrisul. Iar unii adoră să gătească, să inventeze fel de fel de rețete cu care își seduc asistența.
Or fi având ei – ca toate zodiile – hachițele lor, dar ele ar putea trece neobservate pe lângă beneficiile pe care le are prezența lor.
Apa ia forma iubirii pe care o împărtășesc și tot ce are forma apei iluminează.
În concluzie: Cine n-are un Vărsător, să-și cumpere:)!
Personalități născute în zodia Vărsătorului: Angela Davis, Virginia Woolf, Frederick Douglass, Michael Jordan, Yoko Ono, Grigori Rasputin, Huey P. Newton, James Joyce, Audre Lorde
Compatibilități: 
 ”Cu Berbecul , alcǎtuiește o relație constructivǎ care poate ajunge departe. Ambii sunt independenți , apreciazǎ libertatea și știu sǎ-și respecte spațiul personal și dorințele.
Cu Taurul, formeazǎ o relație dificilǎ. Pentru cǎ Taurul investește mult într-o relație și nu poate ințelege tendința de evadare a Vǎrsǎtorului și nici discuțiile abstracte pe care acesta le inițiazǎ.
Cu Gemenii, rezultǎ o uniune cerebralǎ, din care emoțiile par sǎ lipseascǎ cu desǎvârșire. Atâta timp cât asta nu-i deranjeazǎ, relația poate funcționa foarte bine, pentru cǎ sunt pe aceeași lungime de undǎ.
Între un Rac și un Vǎrsǎtor, diferențele sunt prea mari pentru ca o astfel de relație sǎ funcționeze.Vǎrsǎtorul vrea schimbare, Racul vrea stabilitate.Vǎrsǎtorul este detașat, iar Racul este emoțional.
Cu Leul, formeazǎ un cuplu în care contrariile sunt la ele acasǎ. Totuși poate fi o legaturǎ puternicǎ și constructivǎ dacǎ Leul este nobil și generos, iar Vǎrsǎtorul este sincer și onest.”
Citiți întregul articol AICI, pe astrocafe.ro.