Și totuși, o clarificare în plus a lucrurilor n-a omorât pe nimeni. Nu sunt sfaturi care au la bază studii de specialitate și nici nu sunt o persoană autorizată, nicidecum. Sunt trări simțite prin toți porii și prin toate celulele, de subsemnata, un om simplu, multiplu încercat, dar și o norocoasă în același timp să am capu’ încă la purtător, cu tot cu coroană, drept pentru care, toate acestea fiind verificate pe pielea mea, îndrăznesc să cred cu riscul de a mă repeta, că pot fi și altora de folos.

Poate că n-am găsit cele mai reușite comparații, dar cred că ipostazele descrise sunt destul de explicite și sunt convinsă că v-ați aflat măcar o dată într-una din ele.

Așadar, dacă te afli într-o bună zi, așa din senin, la răscruce de emoții în viața ta și nu numai că nu mai știi sigur ce mai simți față de omul tău, alesul tău, dar mai ales nu știi cum să-ți mai ții echilibrul în barca asta a voastră, plutind în derivă din cauza atâtor ape tulburi și condusă cam de o singură vâslă, fă următorul test:

Dacă ești femeie și nu te mai distrage niciun alt “fluierat”, on/offline, decât cel al roților mașinii, iubitului tău; dacă niciun alt poem, cântec de dragoste nu-ți mai spune nimic nou, față de ce auzi de la el, inclusiv din frazele cele mai banale cu care te-ai obișnuit zilnic, gen “unde-mi sunt șosetele” J)) și nu te obosesc deloc, ba găsești în ele toată dulceața și sensul; dacă încă  tresari de bucurie, evident, la auzul cheii întoarse în ușă, în fiecare zi în care ajunge acasă; dacă indiferent cât ar fi el de transpirat după o zi de muncă, umbli cu nasul în spatele lui să-l adulmeci, iar el nu te îndepărtează cu un “sunt obosit”, sunt cele mai clare semne că te afli în brațele potrivite și că ești pe un drum cu prioritate alături de cel mai bun copilot. Calc-o!

 

Orice nu mai este așa, este un avertisment clar că ai intrat pe contrasens, pe un drum interzis… Undeva se va înfunda, mai devreme sau mai târziu și dacă nu se lasă cu amenzi, sigur se lasă cu accidente, uneori cu unele chiar fatele… Fă cale-ntoarsă întru salvarea ta. Rapid!

Dacă ești bărbat și nu te mai distrage nicio fustă suflată de vânt, mai ales când ești neînsoțit de ea, cu toate că acest aspect nu te lasă indiferent, ba chiar mișcă ceva în tine sau îți stârnește imaginația, dar știi exact unde și cum aceste vise devin realitate; dacă nicio bătaie de gene (naturale sau false), off/online, din partea altor mironosițe, nu te mai face să te întrebi “cum ar fi dacă…”; și dacă odată ajuns acasă, nu te obosesc întrebările uneori cu rost, alte dăți fără sens, poveștile iubitei/partenerei, ba chiar o asculți cu drag și interes și o susții în demersurile ei, iar pe ea o doare foaarte rar capu’, cu siguranță te afli în brațele potrivite.

Nu pleca de-acolo, ești în echipa câștigătoare și poți trece prin orice furtună, astfel însoțit. Orice nu se mai simte așa este beție cu apă rece, chin, timp irosit, inimi șchioapete în atele și un trai care face parte din categoria celor de “așa nu.” Fugi!

Dacă încă mai există oameni, și din păcate există foarte mulți – ca să nu spun majoritatea, care pun indiferența, lipsa atenției și a grijii între parteneri pe seama timpului care a trecut și a luat cu el și o mare parte din anii tinereții și că de-acum merge și-așa, se înșală amarnic!

Nu, nu merge așa. Deloc! Sau merge de stă… pe loc. Și nu este niciodată nici prea târziu și nu ești niciodată nici prea bătrân ca să fii fericit! Încearcă!

Cu plăcere!

Citiți și Cinci momente cât o viață