Crăciunul este despre Bucurie.
Și în același timp, despre Memorie. Memoria care ne leagă de Dumnezeu și de Credința pură, sinceră, necondiționată, esențializată prin Adevăr.
Emoția care ne unește cu ai noștri din toate veacurile, prin toate formele prin care am trecut și pe care le-am străbătut uneori singuri, alteori cu oameni dragi care și-au rupt din Timpul lor ca să întindă o mână, ca să ajute, ca să fie acolo…
Crăciunul e despre Recunoștință față de ceea ce am făcut bine și de rememorare a momentelor în care am greșit, cu vorba, cu gândul sau cu fapta. Şi despre Iertare. Despre Încredere. Despre gândul bun cu care ne îmbrăţişăm spre a fi uniţi în toate cele sfinte, ale noastre.
Să încercăm să nu mai judecăm și să înțelegem că fiecare are limitele lui, de care (poate că) nu e conștient. Are tarele lui moștenite de la cine știe cine, de cine știe când, pe care nu le-a conștientizat.
Am învățat că oamenii nu sunt răi de la natură, ci societatea îi învrăjbește și îi asmute unii împotriva celorlalți, precum fiarele sălbatice avide de sânge proaspăt. Nu soluția nu e să-i tolerăm, ci să ne îndepărtăm de ei cu toții, astfel încât vidul creat în jurul lor să le atrgă atenția că nu e bine ce fac. Uneori, răutatea trebuie consumată de fiecare în intimitate pentru a putea fi vindecată.
Da, Crăciunul este și despre răutate, indiferență, ipocrizie, trădare și înșelăciune. Este despre oamenii care nu își găsesc rostul decât criticând, abuzând, călcând în picioare. Pentru ei trebuie în primul rând să ne rugăm, apoi să-i ajutăm să vadă lumina din spatele ușilor închise!
Am învățat că în ziua de Crăciun trebuie să ne luăm timp pentru a răspunde la fiecare mesaj cu atenție și cuvinte potrivite, chiar dacă mesajele sunt trimise ”la listă”, cum se spune. Celor dragi trebuie să ne facem timp să le urăm cele cuvenite de această mare sărbătoare față în față sau la telefon, dar să nu uităm pe nimeni din cei care ne-au făcut un bine anul acesta.
Știm deja că recunoștința e suma tuturor virtuților și a emoțiilor pozitive, e sinteza cea mai fericită a valorii umane. Să n-o pierdem niciodată!

E atât de ușor să rănim pe cineva cu o vorbă, cu un gest, cu o privire. Ar trebui să fie cel puțin la fel de ușor să spunem „iartă-mă”!

Uneori e suficientă o privire aruncată întâmplător; alteori, ani de-a rândul încerci să-i atragi privirea, cu lucruri mari pe care înveți să le faci pentru a fi din ce în ce mai bun. După toate acestea, ajunge un singur moment în care să te desprinzi pentru totdeauna, ca un fulg care se topește pe marginea mantoului, fără să poată fi salvat decât în memorie…
🌟Oare s-a gândit cineva că am putea să-i cerem Moșului să șteargă din memoria noastră lucruri pe care ni le-am dorit și nu s-au îndeplinit?
Ziua aceasta e despre meditație și despre concluzii care să ne aducă la adevărata (auto)cunoaștere.
Astăzi să tragem o linie peste toate cele ce ni s-au întâmplat, bune, rele, și să plecăm la drum în credință față de Dumnezeu și respect față de oameni.
Crăciunul e despre pacea din suflet.
E căldura căminului şi iubirea de acasă.
Crăciun fericit şi o seară binecuvântată tuturor!