Cele mai frumoase lecții de viață de la Oana Pellea

Ascultați-o pe Oana Pellea, citiți-o, mergeți la piesele în care joacă viața ei, teatrul, pe care îl adoră! Pentru că numai așa învățăm, de la cei care iubesc tot ceea ce fac și se dedică celorlalți cu mărinimie!

„Crede-mă pe cuvânt că mai mare minune decât viaţa nu există, că mai mare virtute decât modestia nu există, şi mai mare bucurie decât iubirea nu există. Şi peste toate e Dumnezeu.”
*****
„Dacă cineva te loveşte cu rigla peste mâini atunci când înveţi să cânţi la pian, o să te rănească şi o sa te facă să urăşti pianul şi solfegiile. Dar dacă cineva te încurajează şi îţi spune că e bine, chiar dacă nu e excepţional, capeţi curaj şi teama dispare.
Asta e iubirea: un exerciţiu constant.”
*****
”Nu cred în competiție decât în competiția față de sine. E o foarte mare prostie să fii în competiție cu cineva! Lucrurile se fac împreună și în viață, și pe scenă, și în iubire. Nu cred că există singurătate pe lumea asta, există doar împărtășire de a fi împreună.”

Oana Pellea (sursă foto: protv.ro)

„Mama spunea:
Când ești nemulțumită sau ți se pare că ai probleme… când vii acasă, pune mâna dreaptă la spate și încearcă să te descurci doar cu mâna stângă: să dai foc la aragaz, să te speli, să iei ce-ți trebuie din frigider… Zece minute, nu mai mult… Și, după zece minute, ia-ți mâna dreaptă de la spate și uită-te la ea cu ochii, cu ochii tăi de carne. Și ai să vezi minunea! Ai să vezi ce înseamnă să ai două mâni. Sau două picioare. 
Și întreabă-te după asta: cât de importante erau problemele pe care credeai că le aveai acum zece minute? ”
*****
„Mi-e foarte dor de frumos și bun. Mi-e dor de oameni delicați și buni, de oameni deștepți și generoși
De educație și tradiție
Mi-e dor de bun simț și bunăvoință…”
*****

Un dialog sclipitor cu Mihai Morar la Fain & Simplu

Amza Pellea – ”Meseria de actor…”