În seara aceea i-am simțit prima data catifeaua și căldura mâinilor. Cele mai frumoase mâini de bărbat pe care le-am văzut vreodată! Cu degete lungi, de pianist. Foarte masculine, emanau o forță anume. Dar nu forța aceea de brută, ci o putere pe care o intuiam cumva clocotind prin venele pronunțate, pe care o simțeam ieșind la suprafață, prin piele, doar discret, atât cât să o ghicești și să te tulbure. Două mâini pregătite să mă ia în primire și să mă țină la adăpost de orice pericol al lumii ăsteia. Mâinile lui Sergiu erau fortăreața mea.

Curaj, mi-a spus când am întors obrazul ca să prindă el sărutul pe care buzele nu erau pregătite să îl primească încă. Nu știam atunci, nu mă puteam hotărî pe loc.

Sursa: pinterest

Pe furiș, încercasem să duc la bun sfârșit întâlnirea dintre cele două perechi de buze. Gurile se cunoscuseră și înainte, însă numai închipuit, visat, când încă nu aveam la îndemână concretul cărnii, al parfumului, al mâinilor lui tulburătoare, al ochilor în care ne citisem ce nu ne-am spus niciodată sau poate prea târziu. Îl cercetasem pe îndelete, în gând. Pe ascuns, îi răvășeam părul în fel și chip, îi mângâiasem fața abia atingând pielea cu buricele degetelor, totuși, conștiincios, ca nu cumva să neglijez vreun locșor și să-i pot învăța pe de rost harta pielii.

Îi ghiceam gustul buzelor încă de atunci. Știam pe de rost, lăuntric, liniștea, calmul, căldura buzelor și tânjeam, fără să știu, după un sărut apăsat, prelung, aproape calculat, care îmi spunea Cât ești cu mine, nimic rău nu ți se poate întâmpla. Adevărul este că nu îmi amintesc niciun lucru câtuși de puțin rău care să mi se fi întâmplat avându-l în preajmă. Dar numai atunci când eram împreună în carne și oase, respirând același aer, împărțind aceleași clipe. Numai atunci răul stătea departe. Pesemne, numai prezența lui era, ea însăși, îndeajuns de puternică să țină Fericirea în preajmă și să gonească demonii. (fragment din romanul în lucru „Ziua Fericirii”)

Citește și Trebuia sa-mi traiesc perfectiunea normalului alaturi de el