Acest cântec a fost prezentat în filmul lui Elvis din 1961 ‘’Blue Hawaii’’. A fost scris de compozitorul George Weiss, care a susținut că nici producătorilor de filme, nici asociaților lui Elvis nu le plăceau demo-ul piesei, dar Elvis a insistat să înregistreze această melodie pentru film. Weiss, care a murit în 2010 la vârsta de 89 de ani, a fost militar în al Doilea Război Mondial.
– Acesta a fost cel mai popular și celebru „cântec de dragoste” al lui Elvis, dar nu a fost cântat în interesul său de dragoste în ‘’Blue Hawaii’’ – A fost cântat bunicii sale cu ocazia zilei de naștere. Elvis i-a prezentat o cutie de muzicală, pe care ea a deschis-o și a interpretat melodia pe care Elvis o cânta împreună cu ea.
– Coloana sonoră către ‘’Blue Hawaii’’ a ajuns pe locul 1 pe topurile americane în toamna lui 1961 și a rămas acolo timp de 20 de săptămâni consecutive, un record care nu a fost întrerupt până în 1977 de albumul de referință al lui Fleetwood Mac, Rumors.

„Încă de mic am fost un visător. Citeam poveşti şi deveneam un erou al lor. Mă uitam la filme şi deveneam un erou. Fiecare vis pe care l-am avut, l-am împlinit de sute de ori.”

„Am învăţat că e important să te inconjori cu oameni care îţi pot oferi puţină fericire, pentru că nu poţi trece prin viaţa asta decât o dată – nu te mai întorci pentru bis.”

*
– Melodia se bazează pe o piesă franceză numită „Plaisir D’Amour”, care a fost scrisă în 1784 de un german cu numele italian, Jean-Paul Egide-Martini.
– Elvis a încheiat majoritatea concertelor sale cu acest cântec.

Hal Blaine a cântat-o la tobe. A devenit unul dintre cei mai de succes drumm sesion din toate timpurile, alături de hituri de The Beach Boys, Asociatia, Sam Cooke, Simon & Garfunkel, Neil Diamond și multe altele. A intrat în  Roll of Fame în 2000.
– O versiune a grupului pop A-Teens din Suedia a apărut pe coloana sonoră a personajului animat ‘’Lilo și Stitch’’, care, la fel ca versiunea originală, a fost stabilită și în Hawaii.
– În 1970, versiunea lui Andy Williams a ajuns la # 3 în Marea Britanie. În 1976, a devenit din nou un hit în Marea Britanie când versiunea The Stylistics a atins  # 4. Anul trecut, The Stylistics a avut un hit cu „Nu-ți pot da nimic” (dar dragostea mea), care a fost scris de Weiss.
– Newyorkezul George Weiss a fost un prolific compozitor în anii ’40, anii ’60 și anii ’70. Printre melodiile pe care le-a scris, în plus față de acest cântec, a fost „What a Wonderful World” înregistrată de Louis Armstrong în 1967, The Stylistics 1975 UK topper „Nu vă pot da nimic (dar dragostea mea)” și ” Lion Sleeps Tonight”, o revizuire a unui cântec Zulu din Africa de Sud înregistrat de formația The Tokens în 1961.

-Pe lângă scrierea melodiilor pentru vedete de tip pop și jazz, Weiss a lucrat de asemenea la un număr de muzicieni, cel mai faimos fiind Sammy Davis Jr., cu Mister Wonderful, pe care l-a scris în 1956 cu Jerry Bock și Larry Holofcener. Weiss a murit pe 23 august 2010, din cauze naturale, la casa sa din Oldwick, New Jersey.
Christina Grimmie a interpretat piesa pe 19 mai 2014, în finala The Voice. Versiunea ei a atins numărul 74 pe Hot 100.

 

Haley Reinhart, care a fost al treilea pe American Idol în 2011, a înregistrat un cover al  acestui cântec pentru o reclamă pentru guma Wrigley Extra.

Wise men say only fools rush in
But I can’t help falling in love with you
Shall I stay?
Would it be a sin
If I can’t help falling in love with you?
Like a river flows surely to the sea
Darling so it goes
Some things are meant to be
Take my hand, take my whole life too
For I can’t help falling in love with you
Like a river flows surely to the sea
Darling so it goes
Some things are meant to be
Take my hand, take my whole life too
For I can’t help falling in love with you
For I can’t help falling in love with you
Citiți și un alt articol interesant despre Elvis Presley aici.