Și country și rock, asta da combinație crash!

Dacă n-aș fi știut nimic și aș fi ascultat cu ochii închiși, după primele acorduri aș fi exclamat ”Elvis”!

Billy Wayne „Crash” Craddock (născut la 16 iunie 1939 în Greensboro, North Carolina, cel mai mic din 13 frați!) este cântărețul american ”rockabilly” care și-a câștigat popularitatea, pentru prima dată, în Australia, în anii ’50, cu un șir de hituri, numărul unu fiind „Boom Boom Baby”.

Trecând la muzica country, el a devenit popular și în Statele Unite ale Americii, în anii ’70, cu o serie de hituri de top zece, dintre care mai multe au fost hit-uri numărul unu, inclusiv „Rub It In„, „Broken Down in Tiny Pieces” și „Ruby Baby“.

Craddock este cunoscut fanilor săi sub numele de „The King Of Country Rock Music” și „Mr. Country Rock” pentru stilul său muzical country influențat de rock.

Când avea șase ani a învățat să cânte la chitară de la fratele său cel mai mare. La unsprezece, a participat la un concurs de talente de televiziune locală și a fost votat câștigător de top timp de 15 săptămâni consecutive.

Și-a primit porecla „Crash” în timp ce juca pentru echipa de fotbal a liceului Rankin, dar i s-a potrivit mănușă și mai târziu, ca dovadă că a păstrat-o. La terminarea liceului a format o trupă rockabilly împreună cu unul dintre frații săi, numită The Four Rebels. De ce, oare, nu ne surprinde titlul?!

Craddock a stat cu încăpățânare în top zece al anilor 1970 și a devenit unul dintre primele sex-simboluri masculine ale muzicii country, neobișnuit de chipeș pentru o vedetă de acest gen. Îmbrăcat în haine de scenă care îi expuneau pieptul păros și musculos, își croia drumul ”mârâind” cântece de dragoste cu o persona de scenă puternic influențată de Elvis Presley.

În 1973 Craddock a semnat cu ABC Records, unde s-a bucurat de cele mai mari hituri ale sale. Unul a fost „Sweet Magnolia Blossom”, dar cel mai mare, „Rub It In”, din 1974, a fost, de asemenea, numărul unu al top 20 pop. Piesa a fost prima dintre cele trei hituri number one ale lui Craddock în Billboard.

În 1975, el a lansat ”Still Thinkin ‘Bout You”, care a intrat în top 10 ca single și album pe topurile de țară. Ultimul său succes pop a fost „Easy as Pie„, din 1976, care a ajuns pe locul 54 al pop Hot 100.

„Mă simt atât de bine atunci când publicul se distrează bine”, spune artistul despre spectacolele sale.

„Mă uit la fețele lor și ele mă susțin. Primesc cu mult mai mult decât dau.

Publicul îmi face spectacolul, nu eu.”

foto tumblr.com

Citește și Breathless