Cât de trecătoare e viața omului…

Update: 23 noiembrie, ziua fatidică. Rona Hartner se stinge la Toulon, în Franța, iat trupul neînsuflețit se va întoarce în Țară, alături de strămoși. La Cimitirul Bellu, în București.

Rona Hartner este (încă) o actriță, cântăreață și dansatoare cunoscută pentru talentul său eclectic și cariera sa internațională. Născută pe 9 martie 1973 în București, România, Hartner a devenit cunoscută pe plan internațional datorită rolului său în filmul „Gadjo Dilo” (1997), regizat de Tony Gatlif, unde a interpretat personajul Sabina, o tânără pasionată de muzică și dans. O femeie extraordinară, plină de viață, trăind la maxim tot ce înseamnă clipa neprețuită alături de cei dragi, dar și de cei care îi compun lumea artistică.

Rona Hartner, 40 de întrebări la Denise Rifai

Cariera ei artistică este diversă, incluzând atât actorie în filme și spectacole de teatru, cât și muzică și dans. Hartner este cunoscută pentru abilitățile sale în stiluri de muzică și dans diverse, de la jazz, blues și muzică tradițională românească, până la muzică electronică și gypsy. A colaborat cu numeroși artiști internaționali și a participat la festivaluri de muzică și film în întreaga lume.

Diversitatea stilurilor sale muzicale, de la jazz, blues, și muzică tradițională românească, la muzică electronică și gypsy, i-a permis să colaboreze cu o gamă largă de muzicieni. Iată câteva exemple notabile:

DJ Click: Hartner a colaborat cu DJ Click, un cunoscut producător și DJ francez, specializat în muzică electronică și world music. Colaborarea lor a dus la crearea unor piese care combină elemente electronice cu influențe tradiționale.

Nicolae Voiculeț: Este un muzician român renumit pentru măiestria sa la nai. Hartner și Voiculeț au lucrat împreună, combinând sunetele inconfundabile ale naiului cu stilul vocal unic al Ronei.

Proiecte cu artiști din scena de muzică gypsy și balcanică: Datorită pasiunii sale pentru muzica gypsy, Hartner a colaborat cu mai mulți artiști din acest gen, inclusiv cu muzicieni din scena balcanică.

Participări la festivaluri și evenimente muzicale internaționale: Prin aceste participări, Hartner a avut oportunitatea de a colabora și de a împărtăși scena cu diferiți artiști și grupuri muzicale de renume.

Rona Hartner (pagina de Facebook a artistei)

Pe lângă cariera sa artistică, Hartner s-a confruntat și cu lupte personale. În 2018, ea a anunțat că se luptă cu cancerul, o veste care a emoționat mulți dintre fanii săi. Cu toate acestea, ea a continuat să fie activă în domeniul artistic și să își exprime creativitatea prin artă.

CONCERT BALCANIK GOSPEL

În octombrie 2023, Rona Hartner spunea că s-a vindecat miraculos de cancerul în fază terminală depistat la plămâni. O schimbare uriașă după ce s-a vindecat de cancer a doua oară: „Dumnezeu e mare. Poate fac pasul radical” – https://www.dcnews.ro/rona-hartner-schimbare-uriasa-dupa-ce-s-a-vindecat-de-cancer-a-doua-oara-dumnezeu-e-mare-poate-fac-pasul-radical_932911.html

Și totuși, cancerul nu așteaptă și nu iartă…

O veste tristă

… în seara zilei de 22 noiembrie 2023, vine de la sora ei, pe Facebook, contul artistei:

”Buna seara la toata lumea,
Sunt Rinda sora Ronei.
Va scriu sa va cer ganduri bune si rugaciuni pentru sora mea care isi traieste ultimile clipe .
Ne scuzati daca nu raspundem la mesaje, in aceste clipe dificile, vrem sa fim cu ea si cu fetita ei
Dumnezeu sa-i aline suferinta si sa o primeasca la el 🙏
23 noiembrie, ziua fatidică. Rona Hartner se stinge la Toulon, în Franța, iat trupul neînsuflețit se va întoarce în Țară, alături de strămoși. La Cimitirul catolic Bellu, în București.
Pentru toate femeile din lume:A fost pe fond emoțional. Pentru că anul acesta am tras ca un măgăruș. La niște chestii foarte grave, dure în viața mea. Piatră peste piatră, le-am tras cu spatele meu până când totul s-a făcut praf, sănătatea, totul! Nici n-am spus nimănui, nici fratele, nici sora, nici mama nu știau ce greutăți am eu. Le țineam pentru mine, cum face lumea cu bun-simț. «Haide, domnule, nu mă mai victimizez atât. Alții au probleme mai mari, le păstrez pe ale mele pentru mine.»

Citiți povestea Ronei Hartner