Adevăruri pe care majoritatea nu le acceptă pentru că dor

1. Când ajungi la terapie de cuplu, relația/ căsnicia aia s-a dus în mă-sa și doar tragi de cal mort.
2. În s*x nu există adaptare la nevoile celuilalt din care să rezulte satisfacție reciprocă. Nu ești s*x worker ca să te adaptezi. Dacă trebuie să faci compromisuri, ești incompatibil s*xual cu cealaltă persoană.
3. Majoritatea fac copii ca să țină în lanț un partener sau/ și ca să fie în rând cu lumea. Prea puțini au „talent” la parenting și fac copii în mod asumat și conștient, într-un mediu sănătos pentru o copilărie echilibrată.
4. Ciorba reîncălzită se consumă pe bază de compromis. Când legătura s-a rupt, o poți lega iar, dar nu va fi niciodată ca la început pentru că întotdeauna vei fi conștient de nod.
5. Faza de îndrăgostire are timpul ei și după ce se termină, nu o poți readuce. Cei care caută să reaprindă flacăra, caută himere. Să fii îndrăgostit înseamnă să fii impulsiv și irațional, să pui un om pe piedestal până la obsesie. Să iubești înseamnă să-ți vii în fire, e cu totul altceva.
6. Coachingul de feminitate/ masculinitate e o mare escrocherie; nimeni nu te învață să fii feminină/ masculin pentru că acestea sunt, în primul rând, stări și se manifestă la fiecare individ în parte în mod diferit. Un bărbat pe care o femeie îl percepe drept viril poate trezi feminitatea din ea, dorința ei nativă de cochetărie. La fel cum o femeie pe care un bărbat o vede ademenitoare, poate trezi masculinitatea din el, cu tot ce înseamnă ea. Dar cam atât. Nu te învață Doctoresa Ionescu și Doctorel Popescu să fii feminină sau masculin; în schimb, îți iau banii.
7. Căsniciile de 20-30-40 de ani, alea cu mesaje kilometrice la fotografii înduioșătoare pe social media, se bazează pe respect și pe iubire (în unele cazuri), dar și pe un munte de compromisuri și de greutăți (în toate cazurile). Nu rămâne nimeni la 40 de ani îndrăgostit ca în prima zi. Rămâne literatura și poezia visătoare, dar asta e ficțiune.
8. Oamenii nu sunt făcuți să fie monogami, indiferent de s*x. Monogamia e o convenție și o alegere la nivel personal, dar nimeni nu e monogam în mod instinctiv. Curiozitatea e instinctivă, deci implicit fructul oprit, plictisul e instinctiv, gelozia e instinctivă. Dar nu monogamia, acesta fiind principalul motiv pentru care majoritatea cuplurilor se destramă, așa cum multe cupluri longevive funcționează cu amantlâcuri, deci implicit prin compromis.
9. Mitul femeii care e veșnic cu inima-n pat, în timp ce bărbatul nu încurcă niciodată oalele e doar o poveste, o convenție, la rândul ei. Adevărul e că atât femeile cât și bărbații încurcă oalele. La fel cum atât femeile cât și bărbații nu le-ncurcă.
10. Handicapul emoțional nu e exclusiv masculin: sunt femei care se blochează în situații emoționante și bărbați care plâng când văd un răsărit.

sursă foto: parenting.firstcry.com