Gândul zilei: „Fă în aşa fel încât începutul fiecărei zile să-ţi fie de-ajuns.Pablo Neruda
Irving Layton (n. 12 martie 1912 Târgu Neamț, România, d. 4 ianuarie 2006 Montreal, Canada) a fost un poet evreu canadian. Iată un poem despre dragoste și artă.

Irving Layton (tumblr.com)

4 ianuarie

 

Neînţelegere”
I-am pus
mâna
pe coapsă.
Din felul în care
s-a îndepărtat
de mine
mi-am dat seama
că dragostea ei
pentru
literatură
nu este
perfectă.”
SĂRBĂTORITUL ZILEI … 🎂🥂
„Am o mare afecțiune pentru cultura și muzica indiană.” (John McLaughlin)
Născut într-o familie de muzicieni, John McLaughlin (4 ianuarie 1942) este un chitarist, lider de trupă și compozitor englez. Pionier al genului jazz fusion, muzica sa combină elemente de jazz cu rock, world music, muzică clasică indiană, muzică clasică occidentală, flamenco și blues. După ce a cântat în mai multe grupuri britanice de la începutul anilor ’60, McLaughlin a realizat în 1969 ‘Extrapolation’, primul său album ca lider de orchestră.
S-a mutat apoi în SUA, unde a cântat cu grupul lui Tony Williams, Lifetime și apoi cu Miles Davis în formația acestuia de jazz electric. Trupa sa din anii ’70, Orchestra Mahavishnu, a interpretat un stil muzical virtuos și complex din punct de vedere tehnic, care a îmbinat jazz-ul electric și rockul cu influențe indiene. A fost distins cu mai multe premii, precum „Chitaristul anului”, „Cel mai bun chitarist de jazz”, pe baza sondajelor cititorilor din revistele de specialitate DownBeat și Guitar Player.
No photo description available.

John McLaughlin

IN MEMORIAM … 🥀🕯️
„Numai cel care riscă să meargă prea departe poate afla cât de departe se poate ajunge”. (T. S. Eliot)
Scriitorul englez Thomas Stearns Eliot (26 septembrie 1888 – 4 ianuarie 1965) a murit din cauza emfizemului pulmonar la reședința sa din Kensington, Londra, la 4 ianuarie 1965. Conform dorințelor sale, trupul său a fost incinerat iar cenușa a fost dusă la Biserica Sf. Mihail și Toți Îngerii, East Coker, satul din Somerset de unde strămoșii săi au emigrat în America. O placă comemorativă îi păstrează amintirea cu un citat din poemul său East Coker: „În începutul meu este sfârșitul meu. În sfârșitul meu este începutul meu”.
Poet, eseist, editor, dramaturg, critic literar și editor, T. S. Eliot este considerat unul dintre cei mai mari poeți ai secolului XX, o figură centrală în poezia modernistă engleză.
 T.S.Eliot, life and works
Născut în St. Louis, Missouri, într-o familie proeminentă de brahmani din Boston, s-a mutat în Anglia în 1914, la vârsta de 25 de ani, unde s-a stabilit, a lucrat și s-au căsătorit. A devenit cetăţean britanic în 1927, la vârsta de 39 de ani, renunţând ulterior la cetăţenia americană.
Eliot a atras pentru prima dată atenția prin poemul „Cântecul de dragoste al lui J. Alfred Prufrock” în 1915, care a fost primit ca o capodoperă modernistă. A fost urmată de unele dintre cele mai cunoscute poezii în limba engleză, printre care „The Waste Land” (1922), „The Hollow Men” (1925), „Ash Wednesday” (1930) și Four Quartets (1943). Este cunoscut și prin cele șapte piese de teatru ale sale, în special Murder in the Cathedral (1935) și The Cocktail Party (1949). A primit Premiul Nobel pentru Literatură în 1948, „pentru contribuția sa remarcabilă, de pionierat, la poezia contemporană”.
S-A NĂSCUT ÎN 4 IANUARIE … CU 311 ANI ÎN URMĂ … 🥀
Piesele sale se caracterizează prin prospețime, vioiciune și o manevrare fluidă a vocilor.”
Născut în Jesi, provincia Ancona, în 4 ianuarie 1710,  fost un compozitor, violonist și organist din perioada barocului italian, considerat până în zilele noastre ca unul din cei mai importanți reprezentanți ai genului operei bufe.
I s-a dat porecla „Pergolesi”, un demonim care indica în italiană locuitorii din Pergola, Marche, locul de naștere al strămoșilor săi. Compozițiile sale includ opere și muzică sacră, cele mai cunoscute lucrări ale sale fiind Stabat Mater și opera ‘La serva padrona’.

Giovanni Battista Draghi (pinterest.com)

Și nu uitați: “Câinilor le vine uşor să-şi arate afecţiunea. Ei nu se îmbufnează şi nu stau supăraţi. Nu fug niciodată de acasă când sunt trataţi nedrept. Nu se plâng niciodată de mâncarea ce li se dă. Nu se plâng de cum arată casa. Sunt cavaleri şi curajoşi. Gata să-şi protejeze stăpâna cu preţul vieţii lor. Le plac copiii, indiferent de cât de gălăgioşi şi supărători ei sunt. Câinilor pur şi simplu le place să fie în compania lor. De fapt, câinii fac concurenţă soţilor (bărbaţilor) şi dacă aceştia ar copia mai mult din virtuţile lor, viaţa în familiile noastre ar fi mult mai plăcută.
Billy Graham

Sophia Loren (pinterest.com)