Degeaba se plâng bărbații că nu există destule Zile care să celebreze rolul lor în viața femeilor, iată că astăzi li se împlinește această dorință. Ziua Recunoștinței/a Aprecierii Soțului este pe 21 aprilie, iar Ziua Tatălui în martie, 19. Ce-și mai pot dori? Save the date, girls, 3 octombrie!

Să vedem atunci de ce este binevenită o astfel de „sărbătoare”? Pentru că iubiții, înainte de a deveni soți, sunt cei mai buni, cei mai frumoși, cei mai drăgăstoși bărbați din lume. Ei sunt cei care fac cadouri, surprize, sunt mereu bine dispuși, eleganți, surâzători. Oferă flori și ciocolată, iau bilete la film, nu sunt niciodată obosiți când e vorba de o ieșire la restaurant sau la vreo petrecere, cu alte cuvinte, sunt bărbații ideali. Și cum să nu-i sărbătorim, dacă toată existența lor e centrată pe dorința de a-și face partenerele fericite? De a le conferi starea aceea de siguranță și confort pe care și-o dorește orice femeie, neprecupețind niciun efort?

photographylife.com

Apoi, mai e acea primă iubire, din liceu de obicei, aceea care nu se uită niciodată. Un proverb italian spune: „Nu există dragoste aşa cum este prima iubire”, cât adevăr!  Mai târziu, din tot șirul de iubiri, fiecare va avea alt farmec, dar niciuna nu va egala tumultul sufletesc, furtunile și împăcările pasionale cu care vine iubirea adolescentină. Acolo unde nu există decât idealuri, iar tatonarea ocupă tot timpul…

Frumoși, înflăcărați, tinerii ajung  să se descopere, să se armonizeze, să-și verifice permanent charisma, să se șlefuiască și să purceadă pe drumul maturității cu o experiență autentică. Cum să nu-i iubești și să nu-i recompensezi astăzi, mai mult ca oricând? Deși orice zi e absolut perfectă pentru gesturi mici, dar cu efecte mari…

O primă dragoste nu poate fi evitată niciodată, dar se termină întotdeauna”, spune Paulo Coelho, puțin mai pesimist, așa că să nu așteptăm prea mult clipa din urmă pentru a da Cezarului ce e al Cezarului.

De fapt, nu contează vârsta la care poți avea un iubit, pentru că dragostea e mereu altfel, mereu în schimbare, însă la fel de incitantă. Atâta doar că norocul este, de multe ori, cel care dirijează întâmplările vieții, dictând asupra ei.

Așadar, îndrăgostiți din toată lumea, să vă iubiți mult! Iar voi, cei pe care omenirea îi sărbătorește astăzi, nu uitați că e Ziua voastră specială. Adică o zi în care puteți primi mesaje de dragoste care să vă trimită în al nouălea cer, sau, de ce nu, o cină romantică la un restaurant elegant. Important este că undeva, cineva s-a gândit la voi.

Cât de frumos vorbește în limbajul iubirii poetul indian Rabindranath Tagore:

Nu pleca, iubitul meu, fără să-ţi iei rămas bun! Toată noaptea am vegheat, şi iată că acum pleoapele-mi cad de somn. Mi-e teamă că te-aş pierde, dacă adorm. Nu pleca, iubitul meu, fără să-ţi iei rămas bun!

Tresar şi întind mâinile să te ating cu ele. Mă întreb: „E oare vis?” De ce nu pot sădi picioarele tale în carnea sânilor mei şi să le ţin strânse la piept? Nu pleca, iubitul meu, fără să-ţi iei rămas bun!