Ok, da, korrect, dar … greșit! 🙂
Într-un 23 Martie al anului 1839, cuvântul „OK” avea să se fălească cu concizia și starea lui de bine, răsărind glumeț, pentru prima dată, dintre paginile cotidianului Boston Morning Post.
În ediția de sâmbătă a Boston Morning Post, editorul Charles Gordon Greene a încercat să se amuze pe seama jurnalului Providence Journal, introducând abrevierea „o.k.” la sfârșitul unui paragraf. În loc să obțină doar câteva chicoteli de moment, gluma lui a intrat în vocabularul popular american.
Dar care e gluma?! Ce era așa amuzant la OK?
Providence tocmai făcuse o (dublă) greșeală scriind ”oll korrect” în loc de ”all correct”, iar editorul de la Boston o amenda cu o împunsătură drăgălașă, așa ca între ziariști. Așadar, dacă la Providence Journal toate erau corecte – ”oll korrect” – și la Boston Morning Post totul era ”O.K.”!
23 Martie 2020
foto tumblr.com
Citește și Vindecarea
Aș vrea să mă laud că sunt doctor la Spitalul de Doruri Cronice. Dar nu pot. Pentru că sunt doar un portar, biet portar. Tot ce fac este să le notez, febril, intrările și ieșirile, când și cum bântuie ele. Sunt lipsite de orice respect, nici măcar nu folosesc poarta, trec așa, pur și simplu, prin mine.
De când, însă, geamurile gheretei s-au spart și prin acoperiș răzbește ploaia, am dat bir cu fugiții. Sunt acum, și eu, un Dor.