”Muzica country vorbește despre viață reală și întâmplări reale.” – Willie Nelson

„Nimic nu pune în valoare durerea mai bine decât muzica country.” – Dolly Parton

„Fiecare melodie spune o poveste. Fiecare poveste este o bucată din noi înșine.” – Johnny Cash

Ziua Internațională a Muzicii Country este sărbătorită în fiecare an în data de 17 septembrie, încă din 1950. Country este una dintre cele mai populare tipuri de muzică din lume, iar acest tip special de muzică provine din SUA, country este mai mult decât un gen; este un univers de emoții, povești și tradiții care rămân în inimile noastre pentru totdeauna. În această zi specială, festivaluri celebre sunt ținute la diferite locații din întreaga lume, iar cei care iubesc acest tip de muzică se adună pentru a asculta formații live, în timp ce beau și dansează.

http://www.zimbio.com/photos/Kenny+Chesney/

Kenny Chesney

Dansuri specifice fiecărei regiuni, antrenând perechile care se prind în lanț, purtând o vestimentație alcătuită din rochii în culori vesele pentru a impresiona,  nelipsiții  blugi sau fustele denim asortate cu o cămașă de gingham și, desigur, o pereche de cizme și  pălărie de cowboy pentru a desăvârși aspectul.Versurile celebrează bucuria de a trăi a oamenilor de la țară, care petrec în mijlocul naturii și îngrijesc cirezile de vite, dragostea, plăcerile simple ale vieții.

Willie Nelson

Legendele Care au Definit Genul

The Carter Family, cunoscută sub numele de „Prima Familia a Country-ului”, a introdus în acest gen povești sincere din viața rurală a Americii. Cântecele lor, păstrate ca o comoară națională, rămân surse de inspirație pentru artiști din toate colțurile lumii.

Johnny Cash, supranumit „Bărbatul în Negru”, a adus o notă de profunzime și mister în muzica country. Mesajele sale puternice, adunate în versuri sincere, au ajuns la sufletele oamenilor din întreaga lume.

„Nu cânt muzică country fiindcă nu sunt capabilă să interpretez alte genuri muzicale; interpretez asta deoarece consider că este cel mai frumos gen muzical care există”, spunea Lee Ann Womack, cântăreața care a 5 premii decernate de  Academy of Country Music, șase din partea Country Music Association  și un premiu Grammy . De asemenea, a vândut peste 6 milioane de albume în întreaga lume.

Lee Ann Womack

Femei Care au Luminat Drumul

Dolly Parton, regina cu voce de aur a country-ului, a spart tiparele și a deschis uși pentru femeile în muzica country. Eforturile sale în muzică, dar și în caritate, au făcut-o o figură iconica, iubită în toată lumea.

Patsy Cline, vocea angelică care a îndrăznit să strige cu putere, a redefinit iubirea și durerea în muzica country. Fiecare notă a ei a fost o îmbrățișare pentru cei care au cunoscut iubirea și pierderea.

Pentru astă seară am ales o piesă clasică, un hit interpretat de o formație inegalabilă: Vince Gill, Vince Gill , Keb Mo, Albert Lee, James Burton, & Earl Klugh- ”Mystery Train”.

Crossroads Guitar Festival 2010.