„Lacrimi în paradis” este o melodie scrisă de Eric Clapton și Will Jennings, sintetizând, în registrul grav al baladei, întreaga durere pe care Clapton a trăit-o acut la moartea fiului său de patru ani, Conor, care a căzut de pe fereastra apartamentului prietenului mamei sale, pe 20 martie 1991. Clapton, care a sosit la apartament la scurt timp după accident, a fost vizibil afectat, ani întregi după aceea.

Acest cântec este unul dintre cele mai de succes ale lui Eric Clapton, ajungând pe locul 2 pe Billboard Hot 100 în Statele Unite.

„Sunt şi voi fi un chitarist de blues.”

Eric Patrick Clapton,  (n. 30 martie 1945, Ripley, Surrey) , cunoscut și sub porecla Slowhand, este un muzician, chitarist, cântăreț și compozitor englez de muzică blues, laureat al premiilor Grammy.

„Indiferent ce viziune asupra vieţii ai, cheia este să te porţi în aşa fel încât să ajuţi oamenii. Este la fel şi în muzică. Sunt servitorul muzicii. Dacă mă las prins în ego-ul meu, am să pierd tot. Totul va arde, iar aceasta este o garanţie.”

Clapton este adesea considerat a fi unul dintre muzicienii consacrați ai secolelor al XX-lea și al XXI-lea, având poziția unică în lumea muzicii rock’n’roll de a fi fost celebrat de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame (pentru The YardbirdsCream și pentru întreaga sa carieră solo).

tumblr.com

Privit adesea atât de către critici cât și de către suporterii săi ca unul dintre cei mai mari chitariști ai tuturor timpurilor, Clapton s-a clasat pe locul al doilea pe lista revistei muzicale Rolling Stone cunoscută ca Cei mai mari 100 chitariști ai tuturor timpurilor (conform originalului, „100 Greatest Guitarists of All Time”), respectiv al 53-lea pe lista Imortalilor (conform originalului 100 Greatest Artists of All Time).

Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would it be the same
If I saw you in heaven?

I must be strong
And carry on
‘Cause I know I don’t belong
Here in heaven

Would you hold my hand
If I saw you in heaven?
Would you help me stand
If I saw you in heaven?

I’ll find my way
Through night and day
‘Cause I know I just can’t stay
Here in heaven

Time can bring you down
Time can bend your knees
Time can break your heart
Have you begging please, begging please

Beyond the door
There’s peace I’m sure
And I know there’ll be no more
Tears in heaven

Would you know my name
If I saw you in heaven?
Would you be the same
If I saw you in heaven?

Read more: Eric Clapton – Tears In Heaven Lyrics | MetroLyrics