Ca bărbat, când alegi să intri într-o relație cu o femeie, ia în calcul că drumul vostru nu va fi mereu doar o plimbare uşurică, pe o potecă bătătorită, printr-o pădurice liniștită.

Ia în calcul faptul că în ciuda legii atracției, femeia pe care ai atras-o sau care te-a atras, nu este exact clona ta comportamentală.

E posibil ca în ciuda maturității emoționale pe care tu ai văzut-o în ea, să mai existe în continuare posibile traume nerezolvate ale vechilor relații. Dacă sperai vreun moment să întâlnești o femeie impecabilă, care să nu mai aibă nimic de cizelat, trebuia să te mulțumești cu o păpușă gonflabilă. Măcar acolo nu aveai parte de surprize. Unde mai pui că o puteai şi returna.

Dar să revenim la prezent. După o perioadă, începi să observi anumite aspecte care încep să-ți ridice semne de întrebare.

Observi că în anumite circumstanțe pare că are probleme în a crede tot ce spui. Înainte să judeci, te-ai gândit că poate anterior a fost mințită constant şi a fost atât de degradată moral, cât să creadă că nu e demnă de a cunoaște adevărul ?

Altă dată poate vei vedea că are tendința să fie geloasă. Te-ai gândit vreun moment că poate cel de dinaintea ta a făcut-o să creadă că tipa aia cu care se întâlnea el aproape zi de zi sub pretextul relației profesionale, era de fapt mai mult decât atât, iar ea a aflat asta în cel mai crud mod posibil ?

Ai impresia că are probleme legate de intimitate şi exprimarea emoțiilor ? Dacă înaintea ta a fost nevoită să accepte o bună bucată de timp până și-a găsit puterea să plece, partide de amor în care s-a simțit folosită, abuzată sau degradată, fiind lăsată mai apoi să-și lingă singură rănile, fără niciun suport moral, nici măcar din partea celor pe care îi considera apropiați ?

Poate că la momentul de față, deși procesul de vindecare este aproape complet, încă își mai aduce aminte de faptul că înainte să devină femeia de care te-ai îndrăgostit, a oferit atât de mult din bunătatea pe care o avea, și, drept consecință, toți cei din jurul ei au profitat până la ultima fărâmă de energie.

Te-ai gândit la toate astea ?

Dacă nu ai făcut-o, înainte să judeci, te sfătuiesc să o faci.

Conștientizează că ea nu are nevoie de tine pentru a-i oferi soluții la traumele cu care poate încă se confruntă. Nu, are nevoie de răbdarea ta în a nu o presa să și le rezolve într-un timp record.

Are nevoie de abilitatea ta ca bărbat în a crea un mediu sigur în care ea să își poată finaliza procesul de vindecare, respectiv transformare, conform propriilor nevoi emoționale.

Dacă știi că poți face asta, continuă să o însoțești în călătoria pe care o numești relație.

Dacă crezi că e prea greu, alege-ți altă cale la următoarea intersecție.

 

Articol publicat cu acordul autorului, sub anonimat