E Crăciunul, oameni buni!

Să vă fie casa îmbelșugată și familia fericită, iar sufletul vostru bun să găsească pentru fiecare un dar de vorbă bună și un colț de pâine îngerească!

Dacă aş fi fost filosof aş fi scris o filosofie a jucăriilor, demonstrând că, în viaţă, nimic nu trebuie luat în serios, şi că ziua de Crăciun petrecută în compania copiilor este una dintre puţinele ocazii în care oamenii trăiesc cu adevărat din plin.”  (Robert Lynd)

 

Tradiții bizare de Crăciun. Nu lăsați copiii să citească (dacă au fost cuminți!):
În folclorul central european, Krampus este o figură antropomorfă descrisă ca „jumătate de capră, jumătate demon”, care, în timpul sezonului de Crăciun, pedepsește copiii care s-au rătăcit, spre deosebire de Sfântul Nicolae, care îi răsplătește cu dulciuri sau cadouri. Krampus este unul dintre tovarășii Sfântului Nicolae din mai multe regiuni, inclusiv Austria, Bavaria, Croația, Cehia, Ungaria, Italia de Nord, inclusiv Tirolul de Sud și provincia Trento, Slovacia și Slovenia.
Originea figurii este neclară; unii folcloriști și antropologi l-au postulat ca având origini precreștine.
În Austria, de exemplu, există și o paradă a Krampușilor, care merg din casă în casă.

Krampuși

25 decembrie 2016 … 🥀🕯
George Michael se stinge din viață din cauza insuficienței cardiace la doar 53 de ani în locuința sa din Goring-on-Thames, Oxfordshire. Corpul neînsuflețit este găsit de partenerul său, stilistul australian Fadi Fawaz.
George Michael (născut Georgios Kyriacos Panayiotou; 25 iunie 1963 – 25 decembrie 2016) a fost un cântăreț și compozitor englez. Este considerat una dintre cele mai semnificative personalități culturale ale generației MTV și este unul dintre cei mai bine vânduți muzicieni din toate timpurile, cu vânzări de peste 120 de milioane de discuri în întreaga lume. A avut 7 piese # 1 în clasamentul UK Singles Chart și 8 cântece # 1 în US Billboard Hot 100. Michael a câștigat numeroase premii muzicale, inclusiv două premii Grammy, trei premii Brit, trei premii muzicale americane, douăsprezece premii Billboard Music Awards, și patru MTV Video Music Awards.

George Michael (născut Georgios Kyriacos Panayiotou; 25 iunie 1963 – 25 decembrie 2016), cântăreț și compozitor englez.

Humphrey Bogart ( 25 decembrie 1899 – 14 ianuarie 1957) a fost un actor de scenă și de film american, câștigător al premiului Oscar.

Întreaga lume se află la trei pahare în spatele meu.
Privit ca un adevărat simbol cultural american, Bogart este adesea considerat, atât de către unii critici de film cât și de o bună parte a iubitorilor cinematografiei, drept cel mai mare actor american de film al secolului 20.

În foto: Humphrey Bogart și Lauren Bacall

Instituția cea mai autorizată în domeniul cinematografiei din Statele Unite, Institutul American de Film (The American Film Institute), l-a clasat pe Bogart ca cel mai mare actor din istoria filmului american.
Pentru bărbați inteligenți:

Un bărbat înţelept nu îşi contrazice nevasta. El aşteaptă până o face ea singură.

În foto: Humphrey Bogart și Lauren Bacall

ÎN AMINTIREA LUI CHARLOT… 🕯️🥀
A fost un monument al cinematografiei, al tuturor țărilor și al tuturor timpurilor … cel mai frumos cadou pe care ni l-a făcut cinematograful. Am fost norocoși că am trăit pe vremea lui.” (regizorul René Clair)
În dimineața zilei de 25 decembrie 1977, Chaplin a murit la locuința sa după ce a suferit un accident vascular cerebral în somn. Avea 88 de ani. Înmormântarea a avut loc pe 27 decembrie, a fost o ceremonie anglicană, privată, conform dorințelor sale. Chaplin a fost înmormântat în cimitirul Corsier-sur-Vevey, situat pe malul lacului Geneva.
Sir Charles Spencer Chaplin Jr. (16 aprilie 1889 – 25 decembrie 1977) a fost un actor, realizator și compozitor englez care a devenit faimos în epoca filmului mut. A devenit o icoană universală prin personajul său de pe ecran, Vagabondul, și este considerat una dintre cele mai importante figuri din istoria industriei cinematografice. Cariera sa a durat peste 75 de ani, din copilărie, în epoca victoriană, până cu un an înainte de moartea sa în 1977, și a fost înconjurată atât de adulare, cât și de controverse.

Știați că în 1981, astronomul rus Lyudmila Georgievna Karachkina, care a descoperit mai mult de 100 de planete minore, a numit una dintre ele după celebrul actor?  „3623 Chaplin.”

Cum să renaști din suferință, un podcast FAIN&SIMPLU

Foto: Charlie Chaplin, în 1924, la Geneva (Nickolas Muray)

A murit într-o zi de Crăciun: Karel Čapek (n. 9 ianuarie 1890 – d. 25 decembrie 1938) a fost un desenator, jurnalist, prozator și un dramaturg ceh, unul dintre cele mai populare nume ale literaturii cehe.

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 25 DECEMBRIE … CU 43 DE ANI ÎN URMĂ … ⏳
Suntem mai întâi frați, și apoi un grup pop” (Barry Gibb)
În 25 decembrie 1977, ‘How Deep Is Your Love, balada pop scrisă și înregistrată de Bee Gees în 1977 și lansată ca single în septembrie a acelui an, ocupă primul loc în clasamentul Bilboard Hot 100 din SUA. Piesa, parte a coloanei sonore a filmului Saturday Night Fever, va petrece 19 săptămâni în clasamentul american.
*

25 decembrie 1989…
Leonard Bernstein dirijează Simfonia nr. 9 a lui Beethoven în Schauspielhaus din Berlinul de Est pentru a sărbători căderea Zidului Berlinului. Difuzat în întreaga lume, evenimentul cultural a avut o audiență de peste 100 de milioane de oameni pe întreaga planetă.

25 decembrie 1989…

Leonard Bernstein dirijează Simfonia nr. 9 a lui Beethoven în Schauspielhaus din Berlinul de Est pentru a sărbători căderea Zidului Berlinului. Difuzat în întreaga lume, evenimentul cultural a avut o audiență de peste 100 de milioane de oameni pe întreaga planetă.

SĂRBĂTORITA ZILEI … 💐🥂🎂
„Asigură-te că iubești ceea ce faci, altfel vei fi mâncată de vie.” (Alannah Myles)
Alannah Myles s-a născut în ziua de Crăciun în 1958 în Toronto, Canada. Cântăreață / compozitoare, a câștigat, atât un premiu Grammy, cât și un premiu Juno pentru cântecul ‘Black Velvet’. Piesa a fost un hit de top-zece în Canada și un succes numărul unu în clasamentul Billboard Hot 100 din SUA în 1990.
https://www.youtube.com/watch?v=tT4d1LQy4es