Citatul zilei:Suferim fără rost: pentru că în dragoste se află sămânţa creşterii noastre. Cu cât iubim mai mult, cu atât suntem mai aproape de experienţa spirituală. Adevăraţii iluminaţi, cu sufletele lor incendiate de Iubire, învingeau toate prejudecăţile vremii. Cântau, râdeau, se rugau cu voce tare, dansau, participau la ceea ce Sfântul Pavel numea „nebunia sfântă”. Erau veseli – pentru că cine iubeşte învinge lumea, nu-i e teamă că pierde ceva. Adevărata iubire este un act de total abandon.”

Paulo Coelho

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 20 OCTOMBRIE … CU 19 ANI ÎN URMĀ ...

Deoarece am fost aici în America pe 11 septembrie, tocmai am început să mă gândesc: oamenii se vor simți vulnerabili pentru prima dată după mult timp, ce aş putea face? … Am crescut în umbra celui de-al doilea război mondial și am văzut cum s-au descurcat cu el, a fost cu umor și cu muzică.” (Paul McCartney)

Concertul pentru New York a fost un concert de caritate, cu mulți muzicieni celebri, care a avut loc pe 20 octombrie 2001 la Madison Square Garden din New York, ca răspuns la atacurile din 11 septembrie.
Concertul a fost și o încercare de a onora lucrātorii Departamentului de Pompieri și ai Departamentului de Poliție din New York, familiile celor pierduți în atacuri și pe cei care au lucrat în eforturile de salvare și recuperare în cursul săptămânilor de după 11 septembrie.
Concertul a fost organizat de Paul McCartney și a inclus mulți artişti legendari britanici, inclusiv The Who, David Bowie, Elton John, Eric Clapton și colegii de trupă ai Rolling Stones, Mick Jagger și Keith Richards. Printre artiștii americani s-au numărat Bon Jovi, Jay-Z, Destiny’s Child, The Backstreet Boys, James Taylor, Billy Joel, Melissa Etheridge, Five for Fighting, Goo Goo Dolls, John Mellencamp cu Kid Rock și un spectacol plin de umor al lui Adam Sandler în rolul „Operaman”.

S-A NĀSCUT ÎN 20 OCTOMBRIE … CU 138 DE ANI ÎN URMĀ … 🥀 BÉLA LUGOSI

Cred că sunt cam un lup singuratic. Nu spun că nu-mi plac deloc oamenii, dar, adevărul este cā, îmi plac doar atunci, dacă am șansa să îi privesc adânc în inimă și în minte.” (Béla Lugosi)

Născut în Lugoj, ca cel mai tânăr fiu (din cei patru) al unui bancher, Béla Lugosi, pe numele real Béla Ferenc Dezső Blaskó (20 octombrie 1882 – 16 august 1956, Los Angeles), a fost un actor celebru, mai ales pentru rolul său ca Dracula, mai întâi pe Broadway, mai apoi în prima ecranizare a povestirii clasice despre vampiri a lui Bram Stoker, „Dracula” (1931), și pentru rolurile sale din alte filme de groază: „Son of Frankenstein” (1939), „Black Friday” (1940), „Zombies on Broadway” (1945), „Bride of the Monster” (1955)

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 20 OCTOMBRIE … CU 43 DE ANI ÎN URMĀ …

Unele melodii Lynyrd Skynyrd sunt literalmente esența Americii. Melodii precum ‘Om simplu’, ‘Pasăre liberă’ și ‘Alabama’.” (Johnny Colt)

La 20 octombrie 1977, formația americanā de rock Lynyrd Skynyrd s-a îmbarcat pe un Convair CV-240 închiriat cu destinația Baton Rouge, Louisiana, unde trebuia să apară în seara următoare. După ce au rămas fără combustibil, piloții au încercat o aterizare de urgență înainte de a se prăbuși într-o zonă puternic împădurită, la cinci mile nord-est de Gillsburg, Mississippi. Ronnie Van Zant, vocalistul principal și chitaristul Steve Gaines, împreună cu cântăreața Cassie Gaines (sora mai mare a lui Steve), asistentul directorului Dean Kilpatrick, pilotul Walter McCreary și copilotul William Gray au fost uciși la impact. Alți membri ai trupei (Collins, Rossington, Wilkeson, Powell, Pyle și Hawkins), managerul turneului Ron Eckerman și mai mulți membri ai echipajului rutier au suferit răni grave. Lynyrd Skynyrd s-a desființat după tragedie.

Citiți și despre Rumi