”Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipseşte. ” – Arthur Schopenhauer 

SĂRBĂTORITA ZILEI … 🎂 💖 💐

„Muncesc foarte mult pentru a fi cel mai bun muzician pentru că iubesc muzica.”

Născută în Columbia Britanică, Canada, Diana Jean Krall (n. 16 noiembrie 1964) este o pianistă și cântăreață de jazz, cunoscută pentru vocea ei contralto. A vândut peste 6 milioane de albume în SUA și peste 15 milioane de albume în toată lumea. La 11 decembrie 2009, revista Billboard a numit-o al doilea artist de jazz al deceniului (2000-2009), stabilind-o drept una dintre cele mai bine vândute artiste contemporane.
Krall este singurul cântăreț de jazz care a avut opt ​​albume în fruntea Billboard Jazz Albums. Până în prezent, ea a câștigat trei premii Grammy și opt premii Juno. De asemenea, a câștigat nouă albume de aur, trei de platină și șapte albume multi-platină.

Ascultați și Jazz de noiembrie

*****

S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 16 NOIEMBRIE

„Un concert nu este o interpretare live a albumului nostru. Este un eveniment teatral.” (Freddie Mercury)

16 noiembrie 2006. Albumul ‘Greatest Hits‘ al formației Queen este declarat cel mai popular album din toate timpurile în Marea Britanie, cu peste 5,5 milioane de unități vândute (Beatles urmează pe locul doi cu Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band).
Greatest Hits este un album de compilație al, lansat la 26 octombrie 1981 și cuprinde cele mai mari hit-uri Queen, de la prima lor apariție în 1974 cu ‘Seven Seas of Rhye’, până la hitul lor din 1980 ‘Flash’.
Greatest Hits a fost un succes comercial la nivel mondial, cu vânzări de peste 25 de milioane de exemplare, făcându-l unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile. A ajuns pe primul loc în topul albumelor din Marea Britanie, petrecând patru săptămâni pe primul loc și s-a vândut constant bine pe parcursul anilor ’80, devenind al patrulea album cu cele mai mari vânzări din deceniu.
Începând din august 2020, Greatest Hits a petrecut peste 900 de săptămâni în topul albumelor din Marea Britanie – cele mai multe săptămâni – și a fost certificat de 20 × platină cu vânzări de peste 6 milioane de exemplare, făcându-l cel mai bine vândut album din toate timpurile în REGATUL UNIT. A petrecut peste 400 de săptămâni în clasamentul Billboard 200. A fost certificat 8 × platină în SUA, 15 × platină în Australia, 10 × platină în Noua Zeelandă și 3 × platină în Canada.

„Ambiția mea a fost ca, folosindu-mā de sentimentele lui Van Gogh, Cezanne, Matisse și Dufy, sā dansez pe muzica lor.” (Kerry Hallam)

Un artist cu o paletă îndrăzneață și un apetit vorace pentru viață, Kerry Hallam, la fel ca picturile sale, este plin de fantezie.
Drumul parcurs, de la tânărul artist visător din nordul Angliei, păná la artistul vizionar expresionist de renume mondial, este unul de mare pasiune și perseverență.
Talentul artistic timpuriu l-a ajutat să câștige o bursă de șase ani la Colegiul Central de Artă al Universității din Londra. După o educație formală în artă, sub îndrumarea maeștrilor picturii britanice: Leslie Cole, Patrick Heron și Hans Tisdale, Kerry și-a finalizat serviciul militar în prestigioasa brigadă Gurkha din Hong Kong și Malaezia. Talentul său artistic a fost recunoscut, când a fost selectat pentru a fi inclus în Societatea Regală a Artiștilor în Acuarelă din Marea Britanie.
În calitate de tânăr artist care își căuta propriul drum, Hallam s-a cufundat în energia și pasiunea sudului Franței. Leagănul impresionismului francez, cu un peisaj legendar, a inspirat mulți artiști. Influențat și de mișcarea fauvistă de acum un secol, Hallam folosește culoarea ca forță emoțională. Combinând culorile strălucitoare și exuberante ale fauvistilor cu intimitatea impresioniștilor, Hallam continuă să picteze cu pasiunea tinereții sale.
La sfârșitul anilor ’60 și începutul anilor ’70, cariera sa artistică a fost îmbogātitā cu experiența a cinci ani ca interpret muzical, în compania muzicienilor James Taylor și Linda Ronstadt. În 1996 a lansată o colecție de piese originale pe discul compact, ‘Autumn Harvest’. În 1973, Kerry s-a mutat în Statele Unite, stabilindu-se în New England, și s-a dedicat complet picturii. Și-a înființat primul studio în Boston, iar în 1981 a deschis un alt studio pe insula Nantucket.
Transcendând spațiul și timpul, Hallam a dezvăluit secretul frumuseții atemporale. Prin nenumărate expoziții individuale, Kerry Hallam a fost onorat de galeriile din întreaga lume: Paris, Londra, Tokyo, New York, Beverly Hills, Hong Kong, San Francisco.

Oamenii care fac muzică împreună nu pot fi dușmani, cel puțin cât durează muzica.” (Paul Hindemith)

Născut în Hanau, lîngă Frankfurt, Paul Hindemith (16 noiembrie 1895 – 28 decembrie 1963) a fost un prolific compozitor, violist, violonist, profesor și dirijor german. În anii 1920, a devenit un reprezentant al stilului muzical Neue Sachlichkeit (Noua Obiectivitate), o mișcare în arta germană care a apărut în anii 1920 ca reacție împotriva expresionismului. Compozițiile notabile includ ciclul său de cântece ‘Das Marienleben’ (1923), ‘Der Schwanendreher’ pentru viola și orchestră (1935) și opera ‘Mathis der Maler’ (1938). Cea mai cunoscută lucrare a lui Hindemith, atât pe disc, cât și în sala de concerte, este probabil ‘Metamorfoza simfonică a temelor lui Carl Maria von Weber’, scrisă în 1943.

ȘTIAȚI CĀ … 🤔

THE ROLLING STONES – CEA MAI VECHE FORMAȚIE ROCK BRITANICĀ ÎNCĀ ACTIVĀ!!!

„Ai soarele, ai luna, ai aerul pe care îl respiri – și ai Rolling Stones!” (Keith Richards)

După zeci de ani în care au „zguduit” lumea, Mick Jagger (77), Keith Richards (76), Charlie Watts(79) și Ronnie Wood (73) încā mai „mișcă”. Trupa a fost formată la Londra în 1962 de Brian Jones, Mick Jagger și Keith Richards. În 1989 au intrat în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2004, revista Rolling Stone i-a clasat pe locul 4 în 100 Greatest Artists of All Time. Au vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume.
The Rolling Stones a realizate 30 de albume de studio, 23 de albume live și 25 de albume de compilatii, conținând în total 365 de melodii. De la ‘(I Can’t Get No) Satisfaction’ la ‘Angie’, putem asculta o melodie diferită Stones în fiecare zi a anului!

*****

Ziua internaţională a toleranţei este marcată în fiecare an la 16 noiembrie, pentru a îndemna omenirea la înţelegere şi respect reciproc, dialog şi cooperare între culturi, civilizaţii şi popoare, pentru a descuraja atitudinile extremiste dominate de violenţă şi ură. Această zi a fost proclamată la 16 noiembrie 1995, în cadrul Conferinţei generale a UNESCO de la Paris, când statele membre UNESCO au adoptat ”Declaraţia principiilor toleranţei”, enunţată în 1986, care defineşte termenul de toleranţă ca fiind respectul, acceptarea şi aprecierea diversităţii şi bogăţiei culturale, a manierelor de exprimare, a calităţii noastre de fiinţe umane. Un an mai târziu, în 1996, Adunarea Generală a ONU, prin Rezoluţia 51/95, a invitat ţările membre să sărbătorească în fiecare an această zi, prin acţiuni de promovare a toleranţei şi păcii, prin activităţi la care să participe atât instituţiile de învăţământ, cât şi publicul larg, potrivit www.un.org şi en.unesco.org.
No photo description available.
*****
„Compasiunea este principala, poate chiar unica lege a existenței pentru întreaga umanitate.”
1849, 16 noiembrie: Un tribunal rus l-a condamnat pe Fiodor Dostoievski la moarte pentru activități anti-guvernamentale; execuția lui a fost anulată în ultimul moment, pedeapsa fiind comutată în exil în Siberia.

Nu în ultimul rând, citiți despre Părintele Dumitru Stăniloae

În umbra geniului: Dostoievski