Cândva, am fost şi eu în marginea unui deşert. Am înţeles atunci că nimic nu se poate clădi pe nisipul care a curs din clepsidră. Toate păcatele pe care nu le-am săvârşit sunt elanuri ratate şi dacă trebuie să mă mustru pentru ceva, în primul rând trebuie să mă mustru fiindcă destule prejudecăţi m-au împiedicat să beau când mi-a fost sete, să muşc dintr-un fruct când mi-a fost foame, să fac mărturisiri când am iubit. Şi ce virtute e aceea de a spune „nu”? Ce înţelepciune e aceea de a porunci inimii să tacă?
Octavian Paler
*****
Pe 1 mai 1967, Elvis Presley se căsătorește cu Priscilla Beaulieu la Aladdin Hotel în Las Vegas. Priscilla avea doar 21 de ani, iar Elvis avea 32.
Elvis și Priscilla Presley și-au reînnoit jurămintele în cadrul unei ceremonii în Hawaii, însă la scurt timp, în 1973 cuplul a divorțat.
Primul și singurul lor copil, cântăreața Lisa Marie Presley, s-a născut la exact nouă luni după ziua nunții celor doi. Lisa Marie a fost căsătorită penru doi ani cu regele pop, Michael Jackson.
*****
CONCERTE DE NEUITAT … 🎶
Pulse (stilizat ca P·U·L·S·E) este al treilea album live al trupei rock engleze Pink Floyd. A fost lansat în 1995 de EMI în Regatul Unit și în Statele Unite. Albumul a fost înregistrat în timpul etapei europene a turneului Pink Floyd Division Bell în 1994. Albumul a fost mixat în QSound, care produce un efect audio 3D chiar și pe un sistem stereo cu două canale. Albumul este remarcabil pentru faptul că include o versiune completă live a lui The Dark Side of the Moon. Include, de asemenea, „Astronomy Domine”, o melodie a lui Syd Barrett care nu a fost interpretată de la începutul anilor 1970.
1. Shine On You Crazy Diamond, Parts I–V, VII 13:35
2. Astronomy Domine 4:20
3. What Do You Want From Me 4:10
4. Learning to Fly 5:16
5. Keep Talking 6:52
6. Coming Back to Life 6:56
7. Hey You 4:40
8. A Great Day for Freedom 4:30
9. Sorrow 10:49
10. High Hopes 7:52
11. Another Brick in the Wall, Part II 7:08
12. Speak to Me 1:53
13. Breathe (In the Air) 2:33
14. On the Run 3:48
15. Time / Breathe (Reprise) 6:47
16. The Great Gig in the Sky 5:52
17. Money 8:54
18. Us and Them 6:58
19. Any Colour You Like 3:21
20. Brain Damage 3:46
21. Eclipse 2:38
22. Wish You Were Here 6:35
23. Comfortably Numb 9:29
24. Run Like Hell 8:36
*****
1 mai 1994, data fatidică. Mașina de curse a părăsit pista de la Imola având 380 km/oră, intrând în zidul de protecție într-un unghi care a făcut ca roata din față, dreapta, să se rupă instantaneu, bucăți din suspensii intrând prin geamul cabinei și lovindu-l din plin pe pilot. După 5 ore, datorită sângerării masive și a traumatismului cranio-cerebral,la numai 34 de ani, Ayrton Senna, care a fost cel mai mare pilot care a concurat vreodată în campionatul mondial, a părăsit scena.
Ayrton Senna da Silva a fost un pilot brazilian de Formula 1, triplu campion mondial în acest sport în 1988, 1990 și 1991, toate titlurile fiind câștigate cu McLaren și Honda.
*****
Româncele, ca toate femeile latine, au un simţământ înnăscut de eleganţă şi se îmbracă, în genere, cu o cochetărie ingenioasă. În Transilvania, fetele îşi împletesc părul într-o coadă groasă care se termină cu o panglică sau cu o monedă. Îşi pun în păr flori, monede sau pene de păun şi câteodată pe frunte o diademă pe care strălucesc mărgele şi hurmuzuri. Marama cu care se împodobesc femeile măritate e în formă de turban prin localităţile de miazăzi a provinciei şi aiurea are forma unui văl.
Nimic nu prinde aşa de bine ca frumoasele lor cămăşi ţesute şi catrinţa, împodobită cu vărgi viu colorate…
Dora d’Istria
În foto: Regina Maria și Principesa Ileana
*****
Bărbații puternici din viața mea au crezut întotdeauna în mine: soțul și fiul meu.” (Judy Collins)
Judith Marjorie Collins (1 mai 1939) este o cântăreață și compozitoare americană premiată cu Grammy, cu o carieră de peste 60 de ani. Este cunoscută pentru gusturile sale eclectice în materialul pe care îl înregistrează (folk, melodii de spectacol, pop, rock and roll și standarde), pentru activismul ei social și pentru claritatea vocii sale. Collins a lansat 28 de albume de studio, 4 albume live, numeroase albume de compilație.
*****
La mulți ani, Maia Morgenstern!
Eu m-am îndrăgostit de foarte tânără, când eram foarte mică, şi consider că, pe cât de mult iubeşti, pe atât de bogat sufleteşte, frumos, liber şi puternic eşti.
Iubirea poate să implice şi o dulce suferinţă. Iubirea nu se închide ca robinetul.
Dar atunci când iubeşti, sufletul tău este ca un diamant care se şlefuieşte.
O fată îndrăgostită este frumoasă, puternică şi fermecătoare, iar fetele trebuie să fie conştiente de asta.
Iubirea nu are nimic de-a face cu teama, cu spaima de-a nu se afla.
*****
S-A ÎNTÂMPLAT LA 1 MAI … ⏳
La 1 mai 1972, formația Eagles își lansează primul single, ‘Take It Easy’. Piesa a fost scrisă de Jackson Browne și de vocalistul principal Eagles, Glenn Frey. De asemenea, a fost piesa de deschidere a albumului de debut Eagles (1972) al trupei și a devenit una dintre cântecele lor importante, inclusă pe toate albumele lor live și compilații. Componenții formației au fost: Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon și Randy Meisner.
*****
Pentru a supraviețui, trebuie să fii singur cu tine însuți pentru a regenera spiritul.” (Danielle Darrieux)
Danielle Yvonne Marie Antoinette Darrieux (1 mai 1917 – 17 octombrie 2017) a fost o actriță franceză de scenă, televiziune și film, cântăreață și dansatoare.
Începând cu 1931, a apărut în mai mult de 110 filme. A fost una dintre marile vedete de film din Franța, iar cariera sa de opt decenii a fost una dintre cele mai lungi din istoria filmului.
*****
Imaginile au rol pur ilustrativ!