„Dacă vrei să fii scriitor, trebuie să faci două lucruri mai presus de toate: să citeşti mult şi să scrii mult.” Stephen King

Regele groazei

Scriitorul Stephen Edwin King s-a născut în Portland, statul Maine, pe 21 septembrie 1947. Supranumit „Regele groazei„, King este un celebru autor american de romane de groază, ficțiune supranaturală, suspans, criminalitate, science-fiction și fantezie. Cărțile sale s-au vândut în peste 350 de milioane de exemplare și multe au fost adaptate în filme, seriale de televiziune, miniserii și cărți de benzi desenate.
King a publicat 61 de romane, încă 7 sub numele de Richard Bachman și 5 de non-ficțiune. De asemenea, a scris aproximativ 200 de nuvele, dintre care majoritatea au fost publicate în colecții de cărți. A fost distins cu numeroase premii pentru contribuția sa la literatură.

 

În anul 2002, în urma unui accident, King anunța că nu va mai scrie, motivat, în parte, de frustrarea datorită rănilor suferite care făceau șederea incomodă și îi reduceau rezistența. Totuși de atunci a mai scris câteva cărți…

Continui să scriu, dar scriu într-un ritm mult mai lent decât înainte și cred că dacă obțin ceva într-adevăr deosebit de bun sunt perfect de acord să public, deoarece asta încă reprezintă actul final al procesului creativ, publicarea ca publicul să poată citi și poți obține păreri și reacții, fanii pot discuta, între ei și cu tine, autorul, dar forța creației mele s-a diminuat mult în ultimii ani și așa și trebuie. Nu mai sunt un puști de 25 de ani și nu mai sunt un tânăr de 35 de ani — am 55 de ani și am nepoți, am doi cățeluși de dresat în casă și am multe de făcut în afara scrisului și asta e în sine un lucru minunat, dar scrisul este încă o parte mare, importantă a vieții mele și a fiecărei zi.”

Bibliografie Stephen King aici.

foto tumblr.com

Un articol de Tibi Kovacs