Una dintre cele mai frumoase galerii de fotografii ale Reginei a dat-o Anne Leibovitz, fotografa celebră pentru seriile publicate în agenția de reviste Vanity Fair. Considerată pe departe cea mai bună fotografă de portrete din America, în vârstă de 73 de ani, își surprinde personajele în cadrul unui ambient care devine o carte de vizită pentru ceea ce reprezintă dimensiunea umană a persoanei fotografiate. ”Când fac o fotografie imortalizez zece procente din ceea ce văd.”, spune fotografa, mizând pe mesajul subliminal pe care îl transmite jocul de culori, lumini și umbre sau decorul în care își picturalizează imaginea.

La împlinirea vârstei de 90 de ani, Regina Elisabeta a II-a a acceptat un parteneriat artistic cu Leibovitz, oferind astfel lumii unul dintre cele mai impresionante albume fotografice ale familiei regale: ”Nu am vrut să le las baltă pe femei. Unul dintre stereotipurile pe care le văd este ideea de a îmbătrâni şi că femeile în vârstă nu ar fi frumoase.”, a spus fotografa.

Cu adevărat, nicicând Regina nu a fost mai apropiată de esența unei feminități eclatante în ciuda vârstei decât în aceste fotografii.