Oare cum NE-ar fi?

Se spune că dacă iubești enorm, separarea de sufletul celuilalt o să doară de zece ori mai mult. Este greu să trecem peste o iubire adevărată, este atât de dificil să-l privim în ochi pe cel ce-ți sfâșie inima și să nu ni se deruleze involuntar în minte toate momentele de fericire trăite împreună. Și acum țâșnesc lacrimile din ochi la gândul că putea fi bine, nu-i așa?
„La început părea totul perfect! Nu știu cum, dar la un moment dat ceva îmi spunea că nu o să meargă, ceva îmi făcea semn să fiu atentă! Și, așa a fost! Te-ai schimbat radical! Știi, nu mai ești cine spuneai că ești! M-ai dezamăgit, iar eu te-am iubit mai mult decât ai meritat să o fac.”
Auzim des acest lucru și nu știu cum se întâmplă că de cele mai multe ori dragostea devine doar o unitate de schimb. Trăim în afaceri sentimentale, ne complacem în situații care nu sunt pentru noi, în care nu ne regăsim, doar pentru că sperăm ca și celălalt, la un moment dat, să ducă aceiași luptă, alături de noi. Căutăm bezmetici calea. Dar, care este drumul nostru? Ce vrem de fapt de la noi și de la cei din jur? Totul sau nimic?! Nu ne mulțumim cu jumătăți de măsură! De ce? Pentru că știm cât valorăm și cât de mult avem de oferit.

tumblr.com

Trebuie să ieșim din bula pe care singuri ne-am creat-o și în care ne-am format propria noastră lume bazată pe concepte ideale. Trebuie să ne obligăm să simțim realitatea așa cum este ea și să căutăm omul al cărui vis este comun cu al nostru. NU! Nu renunțăm la iubire, ci la a acorda șanse unei uniuni ce, din niciun punct de vedere, nu-și va atinge desăvârșirea niciodată. Dăm la o parte prezentul ce aduce doar venin în suflet, pentru a oferi încredere unui viitor care va înflori în noi bunătate și sentimente ale împlinirii totale.
Gândul acesta frumos aduce pe chipul nostru un zâmbet tâmp. Fericirea în doi este ceva ce doar ne-am imaginat, nu am trăit-o pe pielea noastră niciodată sau poate de mult prea puține ori. Ne întrebăm deseori cum ar fi dacă…
…am primi aceiași fericire pe care noi o oferim?
…am simți că ținem de mână iubirea la care visăm de o viață?
…am lupta împreună să ne fie bine?
Oare cum NE-ar fi?