Ce sunt femeile? Am căutat și am găsit câteva răspunsuri interesante:

Femeile sunt ca focul, ca flăcările. Unele femei sunt ca lumânările, strălucitoare și prietenoase. Unele sunt ca scânteile sau jăraticul, ca licuricii pe care îi alergi în nopțile de vară. Unele sunt că focurile de tabără, toate dau lumină și căldură pentru o noapte și dispuse să fie apoi lăsate. Unele femei sunt ca vetrele încinse, nu prea ai la ce să te uiți, dar sub toate cele sunt cărbune roșu care arde o lungă, lungă perioadă de timp.” (Patrick Rothfuss)

***

Nimic pe această planetă nu se compară cu dragostea unei femei – este blândă și înțelegătoare, răbdătoare și generoasă, dulce și necondiționată. Pură.

Dacă ești bărbatul ei, o să meargă pe apă și o să traverseze munții pentru tine, nu contează cum te-ai comportat, nu contează ce lucru nebunesc ai făcut, nu contează momentul sau cerința.

Dacă ești bărbatul ei, vorbește cu tine până când nu o să mai rămână cuvinte de spus, te încurajează când ești la pământ și când gândești că nu mai este nicio cale de ieșire, te ține în brațele ei când ești bolnav, râde cu tine când ești ok.

Iar dacă ești bărbatul ei și ea te iubește – adică chiar te iubește – ea te lustruiește atunci când ești plin de praf, te încurajează când ești cu moralul la pământ, te apără chiar și atunci când nu este sigură că ai dreptate și atârnă de fiecare cuvânt al tău, chiar și atunci când nu spui nimic care să merite ascultarea.

Și indiferent de ceea ce faci, indiferent de câte ori spun prietenii ei că ești bun de nimic, indiferent de câte ori trântești ușa în relație, ea îți da tot ce are mai bun și ceva pe deasupra și încearcă să-ți recâștige inima, chiar și atunci când tu te comporți ca și când tot ce a făcut să te convingă că ea este Sortită nu este suficient de bun.

Aceasta este dragostea unei femei – rezistă testului timpului, logicii și tuturor circumstanțelor.

… Ei bine, sunt aici să-ți spun că, dacă te aștepți la asemenea dragoste – la asemenea perfecțiune – din partea unui bărbat, este nerealist. Asta este, am spus-o! Nu o să se întâmple sub nicio formă, în niciun fel.

Pentru că dragostea unui bărbat nu este ca dragostea unei femei.” (Steve Harvey)

Sunt femei care fac lucrurile mai bune… pur și simplu doar apărând undeva. Sunt femei care fac ca lucrurile să se întâmple.

Sunt femei care își croiesc calea.

Sunt femei care fac diferența.

Sunt femei care ne fac să zâmbim.

Sunt femei care sunt agere și inteligente, care – prin putere și curaj – răzbesc. Sunt femei care schimbă lumea în fiecare zi…

Femei ca tine.” (Ashley Rice)

La mulți ani, femeie!