Marlene Dietrich: „Sunt un gentleman al inimii.”
Prima actriță de origini germane care a devenit celebră la Hollywood este nimeni alta decât controversata Marlene Dietrich. Originală și atipică pentru anii ’30, actrița și cântăreața a lăsat moștenire posterității inclusiv câteva vorbe – recunoscute astăzi ca fiind celebre – pe care le redăm în cele ce urmează…
„Orice femeie ar dori să fie credincioasă soţului. Dar nu este atât de uşor să găseşti bărbatul care merită fidelitate.”
„Superstiţiile sunt obiceiuri mai degrabă decât convingeri.”
„Aproape fiecare femeie se forţează să îşi schimbe bărbatul, iar după ce l-a schimbat, nu îi mai place.”
„Un paradox al vieţii: e mai uşor ca cei slabi să-i facă slabi pe cei puternici decât ca cei puternici să-i facă puternici pe cei slabi.”
„La douăzeci de ani, nu zâmbiţi; o să faceţi riduri. La patruzeci de ani, zâmbiţi; vă face să uitaţi de ele.”
„De îndată ce o femeie şi-a iertat bărbatul, nu trebuie să reîncălzească păcatele lui la micul dejun.”
„Prietenii adevăraţi sunt cei pe care poţi să-i suni la 4 dimineaţa.”
„Îmi plac citatele deoarece e o bucurie să găseşti gânduri pe care le poţi avea, expuse frumos, cu mare autoritate de cineva recunoscut mai înţelept.”
„Bărbaţii afirmă întotdeauna că ei pun preţ pe frumuseţea interioară a femeii. Ciudat este că ei privesc în cu totul altă parte.”
„Şampania transformă toate zilele în duminici.”
„Mă îmbrac pentru imagine. Nu pentru mine, nici pentru public, nici pentru modă, nici pentru bărbaţi.”
„Dragă, picioarele nu sunt atât de superbe, ştiu doar foarte bine ce să fac cu ele.”
„Un rege care îşi dă seama de incompetenţa lui fie deleagă pe altcineva în locul său, fie abdică. Un tată nu poate face nici una, nici alta. Numai fii săi, dacă văd acest paradox, pot să-i înţeleagă dilema.”
Recomandare de film
citește și Greta Garbo – o reinterpretare a feminității
M-am născut în Cluj-Napoca, județul Cluj, la data de 22 ianuarie 1995. Am absolvit Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” (secția artă dramatică, promoția 2010-2014), Facultatea de Istorie și Filosofie (secția Filosofie, nivel licență) în cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca (promoția 2015-2018) și cursurile masterale ale Facultății de Litere, în cadrul aceleiași universități (masteratul de Studii Literare Românești, promoția 2018-2020). Am publicat poezii în revistele „Literatura de Azi”, „Cenaclul de la Păltiniș”, „eCreator” și „EgoPHobia”, fiind membră a Cercului Literar de la Cluj, începând cu iarna anului 2017 până în vara anului 2018 și membră a Cenaclului Literar Studențesc „Vox Napocensis” începând cu luna decembrie a anului 2019 până în luna mai a anului 2020. De asemenea, am publicat texte de proză scurtă în revista on-line „Catchy”. În anul 2021 am publicat un grupaj de poezii în antologia bilingvă (româno-suedeză) a editurii Bifrost „Echivalențe”.