Un îndrăgostit de țara noastră!
Mai sunt multe de făcut în România. Dacă aceste locuri dispar, ar fi ca un rechizitoriu pentru o lume care şi-a pierdut sufletul.”
Rar am auzit din gura unui politician român cuvinte cu atâta încărcătură sentimentală!
„Acoperişurile din vechile sate saxone din Transilvania sunt o parte integrantă a peisajului şi o sursă constantă de încântare şi inspiraţie pentru mine şi mulţi alţii.” Indiferent de ce vor zice detractorii, pentru că poporul român e obișnuit să vadă paiul din ochiul celuilalt mai degrabă, felul în care a contribuit la creșterea unor sate din România, nu numai ca nivel de trai sau arhitectural, ci și ducându-le faima în lume, e absolut impresionant!
Prințul Charles al Marii Britanii împlinește astăzi 73 de ani. De obicei, Regina Elisabeta a II a găzduia, la Palatul Buckingham, o petrecere în cinstea fiului ei, la care era invitată întreaga familie. Acum, cei mai apropiați dintre nepoți i-au rămas William & Kate, pentru că, se pare, Meghan e foarte îndrăgostită de libertatea din afara Casei Regale.
Un viveur, un tip cool pe care nu l-a schimbat nici titlul princiar, nici vremurile. Un model de urmat pentru toți cei care vor să acceadă la o funcție publică și în același timp să-și păstreze umanitatea.
La mulți ani, Prince Charles!

Pe scurt, spre aducere-aminte: „Prințul Charles de Wales (Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor, n. 14 noiembrie 1948, Londra) este actualul Prinț de Wales și moștenitor al tronului Regatului Unit. Charles este fiul reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit și al soțului ei, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Este de asemenea Duce de Cornwall și Duce de Rothesay, titluri purtate în mod tradițional de moștenitorul tronului Angliei, respectiv al Scoției.

Prințul Charles este moștenitorul care a purtat cel mai mult timp acest titlu în întreaga istorie a Marii Britanii.

Este interesat de o serie de probleme umanitare și sociale: a fondat The Prince’s Trust în 1976 și sponsorizează multe alte organizații caritabile și de artă. De mulți ani militează pentru agricultura ecologică și încearcă să sensibilizeze populația cu privire la schimbările climatice. În 1989 a publicat o carte despre rolul arhitecturii în societate și conservarea clădirilor istorice, intitulată A Vision of Britain. De asemenea, susține medicina alternativă.

Charles a studiat la școlile Cheam și Gordonstoun, pe care le-a urmat și tatăl său, Ducele de Edinburgh, când a fost copil, precum și la Geelong Grammar School din Australia. După ce a obținut diploma universitară la Trinity College, Cambridge, Charles a fost în Marina Regală din 1971 până în 1976. În 1981 s-a căsătorit cu Lady Diana Spencer, cu care a avut doi fii, Prințul William, Duce de Cambridge (n. 1982) și Prințul Harry de Wales (n. 1984). Cuplul a divorțat în 1996, după ce Diana l-a acuzat public pe Charles de o aventură cu Camilla Parker Bowles. Diana a murit într-un accident de mașină în 1997. În 2005 Prințul s-a căsătorit cu Camilla, care a primit titlul de Ducesă de Cornwall.”

Citiți și O regină pe gustul tuturor