Recunosc că elementele de chici și arhitectură grizonată din București nu prea ne aprind flăcările pasiunii. Cumva, ideea de bâlci care o întâlnim la evenimente nu creează spațiul intim amintit de poeziile lui Eminescu.

Așa că am purces la scrierea acestui articol introducând în el cu o serie de sfaturi pentru romanțele de București, ceva să va ajute la un prim date sau să reaprindă creativitatea amoroasă într-un cuplu.

Trăim în micul Paris cred că ar fi timpul sa ne purtăm ca atare…

Dacă trăim în micul Paris să ne amintim de parcuri. De ce să nu începem unde ar începe și Eminescu, spațiul natural, iarba proaspătă și poate un miros frumos de tei pentru acea atmosferă boemă, de poezie și ferenzie.

Am tot încercat să caut parcul perfect, dar am găsit elemente eterogene, în parcuri diferite.

În jurul lacului Tei, pot fi găsite zone intime cu sălcii ce evocă fidel poezia ”Lacul” de Eminescu. Știu că el contempla spațiul Bucovinean, dar să nu uităm și faptul că spațiul cosmopolitan este un spațiu propice dragostei.

Parcul Florilor chiar dacă este un parc mic, amintește de parcurile englezești prin iarba scurtă și mediul prielnic unui picnic romantic, pot spune că dintre toate parcurile din București am simțit cele mai puține riscuri pentru posteriorul meu în acest parc.

Tot ce aveți nevoie este: o persoană care va face cu ochiul, o baghetă franțuzească, puțin jambon, brie, unt, rucola și roșii și aveți un clasic franțuzesc.

Sa fiți ținuți cu mărimea sandwich – ului pentru că momentele speciale se savurează în îmbucături mici și să nu uitați de sprai de țânțari când va așezați în spațiile din apropierea unor fântâni sau ape.

Parcul Operei poate fi o sugestie interesantă pe timpul verii

Parcul Operei poate fi o sugestie interesantă pe timpul verii, o păturică pe iarbă în apropierea concertelor pe timpul verii poate fi un spațiu intim împodobit de muzică de operă o mică gustărică și un ceai la termos.

O astfel de întâlnire poate implica ochi dulci și o experiență muzicală inedită. Nu toată lumea poate fi atentă la un întreg concert de operă când are pe cineva drag în apropiere.

Pentru cei ce nu pot sta jos nici o clipă și caută inspirație în peisajul bucureștean, recomand cel mai mult Calea Victoriei atunci când se închide în weekend, atunci puteți simți micul Paris în inimă și veți observa clădiri cochete cu influențe franțuzești și clădiri moderniste visătoare, pot fi mai bine întreținute, dar promit că dacă îți vei duce persoane dragă la una din multele gelaterii pe Calea Victoriei va uita de toate imperfecțiunile Bucureștiului și te va sorbi din priviri.

Și să nu uitați, merită să vă porniți mai de dimineață când nu este aglomerat și vă puteți concentra pe ce contează și nu traficul de oameni.

Pentru unii dragostea implica mișcare, inspirație și puțină aventură așa că doresc sa sugerez 2 idei.

Pădurea Băneasa este un loc unde vă pot zburda gândurile și picioarele și poate fi vizitat în orice sezon atâta timp cât e uscat pe jos, doresc să vă imaginați, iarna după ninsoare, voi doi și privirile galeșe.

Repet, alegeți orele potrivite pentru intimitate și pe timp de vară să știți că este mai aglomerată zona.

Pentru cei ce vor să vadă Bucureștiul de sus recomand un mic traseu

Pentru cei ce vor să vadă Bucureștiul de sus recomand un mic traseu. Începeți în apropierea stației de metrou Constantin Brâncoveanu și aveți priveliștea din parcul Tineretului unde puteți să vedeți în perspectivă Casa Poporului, Crematoriul din Tineretului și desigur parcul în toată splendoarea sa.

După, pe jos, ajungeți în Parcul Carol și vă puteți iniția într-o plimbare până pe Dealul Mitropoliei.

Continuarea pe: https://bucurestiivechisinoi.ro/2022/09/bucurestiul-romantic-de-langa-noi/