Împreună cu oameni de poveste într-un loc rupt din timp și din spațiu…

Fiți bineveniți în povestea frumoasă,

În care te-aduce doar gândul cel bun,

Natura, splendoarea, un fel de “acasă”,

Minunea, iubirea, Boemul Neptun”

E altfel, e totul, e fără pereche

E tihnă, lumină, și totul e bine,

Când îngerii buni îți șoptesc în ureche

“Boemul Neptun” e o parte din tine!

Spre soare, spre cer, se deschid azi ferestre,

Cu prieteni zâmbind și-o vacanță solară,

Acum și mereu scrie tu o poveste,

“Boemul Neptun” e minunea de-o vară.

( 7 august 2019 – Clara Mărgineanu)

Așa scria Femeia-Poem acum doi ani…În 2021, tot în 7 august, Boemul Neptun a devenit magie pentru întâlnirea dintre cântec, poezie, pictură, fotografie, voluntariat, biografie, jurnalism, atletism, modă…Nu știu dacă enumerația mea cuprinde întregul din manifestarea frumosului acestui eveniment cultural.

Am ales să îmi spun din istorie între căsuțele din povești amplasate intim în Boemul Neptun. „La Ceas de Poveste” inimile au început să vibreze. Am cântat pentru cei care vor să asculte despre iubiri, despre moarte, despre a ierta sau despre a acuza. Tot în această zi am zărit-o printre faldurile baldachinelor pe Clara Mărgineanu, al cărei glas se păstrează în ecoul hieratic al locului. Pentru Clara pesemne au fost necesare aripile păsării mele albastre, care a plecat în veșnicie la miezul nopții, când strigătele devin pumnale…

Victoria Duțu a prezentat în acest spațiu plin de fluturi și liniște expoziția „Dansul Mării”. A fost spumoasă apariția acestei fete cu cuvintele doldora și cu gesturile sincere. Carmina Căpitanu a moderat seara cu spirit și emoție. Are ceva din freamătul cailor sălbatici, iar ochii ei surprind măreția fiecărui gând. Lili Sumănaru a adăugat fragilitate și frumusețe unui club al eleganței, fotografiile ei surprind senzații și idei. Fotografia a avut două fete maestre la aparat: Lili Sumănaru și Ana Maria Halalai. Pe Ana nu am mai simțit-o demult atât de relaxată și captivă într-o poveste susceptibilă de a fi furată în imagine. Daniela Șontică a completat grupul nostru cu discreție și educație, o făptură care știe să aprecieze darurile de la Dumnezeu. Pe Monica Radu nu am pus-o să tragă cu arcul în visuri, ci am incitat-o în a povesti din „Dantele interioare”. Moni este a Boemului dintotdeauna, locurile sunt făcute pentru ea…Pentru că trebuia să fie și un băiat în grup, iată a venit DJ Mihai Preda, care a impresionat prin diversitate și stil.

Aida și Madi sunt gazde ale magiei, cu tact și eleganță, învelite în aroma locului și hăruite cu gesturi calde, cu lacrimi de emoție printre gene precum zânele din poveștile copilăriei. De fapt întregul Boem este o întrupare a acestei vârste, de dinainte de mizeria inerentă a maturității. În Boemul Neptun poate intra acela care are capacitatea de a visa cu ochii deschiși.

Aici nu se pot număra clipele pentru că ele devin fluturi !

 

Fotografii de Ana Maria Halalai și Lili Sumănaru

Vestimentația Blizzard Fashion

Ioana Reiter-Sandu, august 2021