Trei filme de dragoste pentru trei seri de decembrie…

Ne bazăm pe amintirile noastre pentru a spune povestea vieții noastre. Dacă acele amintiri dispar, ale cui povești le vor lua locul?” (IMDB)
„Nobody has to know”, cel mai recent film al scriitorului, regizorului și actorului belgian Bouli Lanners este o dramă captivantă despre amnezia unui bărbat și povestea de dragoste care îi rescrie trecutul.
Phil, un bărbat robust de vârstă mijlocie, suferă un accident vascular cerebral, ceea ce îl face să-și piardă memoria. Millie, care are grijă de el, îi spune în mod fals că s-au îndrăgostit în secret înainte de accident.

„Nobody has to know”, cel mai recent film al scriitorului, regizorului și actorului belgian Bouli Lanners

Principalul punct forte al filmului este prezența palpabilă a locului: insula bătută de vânt, cu munți în fundal este un cadru viu evocator (filmările au avut loc pe insulele Lewis și Harris din arhipelagul scoțian) pentru o poveste despre izolare, singurătate dar și un fel de conexiune.
Dragostea se mișcă în moduri misterioase prin film. Regizorul Bouli Lanners navighează cu încredere printr-o poveste despre secrete vinovate, regrete și dorință de a oferi un plâns liniștit, emoționant și fără rușine.
Un joc actoricesc strălucitor a lui Michelle Fairley și frumusețea insulelor scoțiene Harris și Lewis ar trebui să aprofundeze atractivitatea filmului, în special pentru publicul mai în vârstă și pentru adevărații romantici.
*

ÎN AMINTIREA LUI CHRISTOPHER PLUMMER (1929 -2021) … 🥀

”Hanover Street” este un film romantic de război americano-britanic din 1979, scris și regizat de Peter Hyams, cu Harrison Ford, Lesley-Anne Down și Christopher Plummer.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, un pilot american staționat în Anglia întâlnește o tânără asistentă britanică în timpul unui raid aerian asupra Londrei. Cei doi se îndrăgostesc instantaneu, în ciuda faptului că tânăra asistentă este deja căsătorită, un secret pe care îl ține ascuns iubitului ei american. După ce a fost trimis în ​​spatele liniilor inamice în Franța ocupată de naziști însoțind un agent britanic, pilotul american își dă seama că agentul său secret este de fapt soțul iubitei sale și că acum cei doi trebuie să lucreze împreună pentru a supraviețui.

Hannover Street, Bel-esprit.ro, afis film

P.S.
✈️ Filmul a folosit avioane bombardiere Mitchell B-25 nord-americane care au fost transportate în Anglia din Statele Unite ale Americii special pentru producția acestui film.
🎯 Hanover Street, titlul filmului, se referă la o stradă reală cu același nume din Hanover Square, Mayfair, Londra, W1, Anglia, Regatul Unit. Un număr de străzi se întâlnesc în Piața Hanovra. Acestea includ Brook Street, Dering Street, Hanover Street, Harewood Place și Princes Street. Strada Hanover face legătura, de asemenea, cu strada Upper Regent și strada Brook.
*
YANKS (Yankeii) este un film de dramă din 1979, regizat de John Schlesinger, cu Richard Gere, Vanessa Redgrave, William Devane, Lisa Eichhorn și Tony Melody. Filmul, plasat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în nordul Angliei, nu conține scene de luptă.
Din 1942 până în Ziua Z, câteva milioane de americani au aterizat în Marea Britanie în drumul lor spre a lupta pe frontul european.
Filmul descrie relațiile dintre soldații americani staționați în Anglia semi-rurală și populația locală în timpul pregătirii Operațiunii Overlord din 1944. Sunt prezentate trei relații de dragoste între personalul militar american și femeile locale cu scopul de a explora diferențele culturale dintre soldații americani (GI sau „Yanks”) impertinenți și extrovertit, respectiv populația britanică mai rezervată.
*
„1939” este un film de dramă suedez din 1989. Acțiunea are loc, în cea mai mare parte, la Stockholm în 1939. La izbucnirea războiului, Annika locuiește cu părinții ei în Värmland, aproape de granița cu Norvegia. Vărul ei, Harald, este un dealer pe piața neagră, dar trebuie să fugă de poliție în Norvegia. Annika se mută la Stockholm și se angajează ca chelneriță. Ea o întâlnește pe fericita Berit și împreună se distrează minunat.

”1939” movie

Întâlnește și un tânăr, Bengt, cu care se căsătorește. Dar, în curând, va descoperi că soțul ei este diferit de bărbatul care o curta.
1939 este probabil unul dintre cele mai bine realizate filme pe care Suedia le-a produs vreodată. Este serios, este veridic și credibil și descrie cu adevărat viața în Suedia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
*

Și un bonus: „În ziua de azi nimeni nu iubeşte pe nimeni. Toată lumea e prea ocupată să fie îndrăgostită.”(D. H. Lawrence, Amantul doamnei Chatterley)

Cea mai nouă ecranizare (noiembrie 2022) a romanului ”Amantul doamnei Chatterley”, scris de D. H. Lawrence și publicat în 1928 în regia lui Laure de Clermont-Tonnerre, îi are în distribuție pe Emma Corrin și Jack O’Connell.

Considerată una dintre cele mai controversate cărți din istoria literaturii, romanul a devenit celebru pentru subiectul neconvențional: dragostea dintre un bărbat aparținând clasei muncitoare și o femeie aristocrată și mai ales datorită limbajului licențios utilizat pentru descrierea scenelor erotice.

Amantul Doamnei Chatterley, Bel-esprit.ro, afis film

Este o poveste de dragoste”, decide în cele din urmă doamna Bolton, iar adaptarea realizată de Laure Clermont-Tonnerre subliniază romantismul cărții lui Lawrence, peste radicalismul viziunii sale. Da, există o ‘infidelitate vaporoasă’, dar centrul de greutate (care s-a pierdut în scandalul de decenii care a urmat în jurul cărții) rămâne integrarea corpului și a minții, ca o modalitate de a ne reconecta la cele mai pure impulsuri și, în acest sens, poate vindeca întreaga lume. Lawrence a păstrat influențele de la autori precum Thomas Hardy și Walt Whitman. Bineînțeles, la final, motivul pentru care cartea lui a scandalizat generațiile a fost ‘acel sex palpitant și pulsat’, a tuturor acelor organe în creștere, a orgasmelor edenice, plus câteva libertăți lingvistice (‘f ’folosite ca verbe, nu adjective – o distincție crucială). Eroina este cea care are ultimul cuvânt, transformând drama în ceva romantic: „A renunțat la tot pentru el: titlul, averea, poziția ei în lume”. Ce nu este de iubit? (citiți continuarea pe Catchy.ro, AICI.)
Filmul poate fi urmărit pe NETFLIX

Dragostea învinge totul – chiar și căsătoria”.
Tristan și Isolda este un film epic de dramă din 2006 în regia lui Kevin Reynolds. Scenariul scris de Dean Georgaris se bazează pe legenda romantică medievală a lui Tristan și Isolda. Produs de Ridley și Tony Scott, filmul îi are în distribuție pe James Franco și Sophia Myles.
Tristan și Isolda, unul dintre cele mai vizionate filme din istoria cinematografiei mondiale, a deținut ani la rândul supremația caselor, realizând încasări importante.
În cadrul acestui mit celtic al iubirii invincibile, cei doi îndrăgostiți apar în postura de adversari.