Când românul n-are ce face, se apucă de scos vorbe. Glume. Bancuri. Unele bune, altele proaste. Așa, după capul omului, deh! Când românul n-are ce face, se bagă cu bocancii plini de noroi în viața celorlalți, alegându-și ținta în funcție de popularitatea ei. Că doar nu s-o lega de un no-name, că n-are niciun haz!

Păi cum să scornești tu, român verde, că omul a trecut la cele veșnice, fără să te gândești că dispariția unui astfel de invidid ar cutremura văzduhul și ar înnegri cerul a furtună? Doamne, Florine tată, iartă-i că nu știu ce spun, zicem și noi din gură, să se audă până la tine!

Bine că te-ai trezit și ne liniștești așa, șugubăț, cum te știm de atâta amar de vreme. Pe unii i-a durut prostia, bine că s-a auzit până la Cluj, Mărgelatule care ești, da-r-ar norocul peste tine!

Domnul să te înzilească, frate, să te țină în paza lui. Iar pe cei ce te huliră, vorba prietenului tău – Păunescu, nu știu dacă sunt proști sau numai se fac și le iese al naibii de bine. Tu nu știi să te superi, că de ciocoflenderi e plin pământul, și apoi ce rost ar avea viața fără ei?

Iată, pentru cei ce se întreabă, postarea de pe pagina de Facebook prin care Florin Piersic ne dă de știre că e mai bine ca niciodată (preluată ad litteram, fără diacritice, vă descurcați voi). Important e că Maestru e viu.

Iaca și o poză, să vă bucure sufletul (tot de pe pagina de Facebook):

Florin Piersic

 

Mai copii! Eu am inteles ca virusul asta ataca plamanii, nu capul! Suna telefonul ca la foc si sunt intrebat: „Dom’ Florin e adevarat ca ati murit? Scrie in internet ca sa va odihniti in pace!”
Pai de odihnit, ma odihnesc eu fortat de virus, da’ nu ma odihnesc cu floarea in gura! E adevarat ca in situatia asta grea pentru multi, am gasit ca e bine si frumos sa nu ies si eu pe internet sau tv sa va dau tot felul de sfaturi, ca stiti voi, fiecare, ce aveti de facut. Eu ma gandesc la voi cu speranta ca va veni sper cat mai curand ziua in care ne vom privi din nou in ochi, iar zilele astea vor ramane in urma ca un vis urat. Ma gandesc cu mare tristete la toti cei care au de suferit si va imbratisez cu toata dragostea mea pe voi, cei care va ganditi la mine.

Mereu al vostru, VIU, Florin Piersic

Să ne trăiești bine, Maestre!