Cât de ușor e să faci o femeie fericită ? Probabil ai fi tentat să răspunzi că atâta timp cât o cunoști suficient de bine, e suficient de ușor s-o faci și fericită.
Cu răspunsul ăsta pe masă, te întreb: cât de fericită ? Pentru că o femeie, ființă emoțională prin excelență, poate fi fericită, foarte fericită sau extrem de fericită. Și în același timp, fără să-ți dai seama, poate deveni nefericită, foarte nefericită sau extrem de nefericită. Mai ușor sau nu, dar poate.
Crezi că atâta timp cât ai răspuns că e ușor să o faci fericită și trăiești cu impresia că e fericită, chiar e ? Și dacă nu e, de ce e așa cum e ?
Să știi că lumea e plină de bărbați descumpăniți, care asistă neputincioși la degradarea femeii din viața lor, fără să înțeleagă cu ce au greșit. Și simplul fapt că asistă și nu-și pun întrebări asigură garantat nefericirea extremă a femeii de lângă ei. Și odată cu asta, inevitabil, eșecul relațional.
Te-am încurcat un pic, așa-i ? Păi da, pentru că provocarea nu e aceea de a face o femeie fericită, ci de a o face să simtă constant acea stare de fericire.
Pont: începe de la ipoteza că o femeie nu poate trăi în lipsa unui lucru și și-l dorește instinctiv: plăcerea de a fi dorită. Până la urmă, e dorința altceva decât manifestarea fericirii instinctuale ?
Întrebări la care ne provoacă AAF