Când Victoria îl întâlnește pe Albert: Scrisori tandre dezvăluie cum regina se îndrăgostește de prințul său…

Regina a făcut publice o serie de fotografii și scrisori personale oferind o rară privire în intimitatea vieții reginei Victoria. Buckingham Palace descrie colecția ca „Albumul Jubileului de Diamant al reginei Victoria”. El comemorează viața singurului monarh care și-a sărbătorit Jubileul de Diamant.

Îndrăgostiți nebunește: Victoria și Albert, văzuți aici în 1854, s-au căsătorit în februarie 1840, după ce ea l-a cerut în căsătorie

Albumul este împărțit în nouă secțiuni diferite, acoperind anii de început ai vieții Victoriei, încoronarea ei, căsătoria ei, viața de familie și sărbătorirea Jubileului de Diamant.

Nestematele includ o scrisoare de la Victoria către unchiul ei regele Belgiei, Leopold 1, care a orchestrat întâlnirea ei cu vărul ei, prințul Albert, în 1836. Regele a simțit că ei erau potrivit unul pentru celălalt, iar cei doi s-au îndrăgostit trei ani mai târziu.

Cu un scris elegant în cerneală neagră, Victoria scrie despre întâlnirea cu Albert.

Scrisori: În această scrisoare datată 7 iunie 1836, Victoria dezvăluie primele ei impresii favorabile referitoare la prințul Albert , unchiului ei regele Leopold 1 al Belgiei, după ce acesta sugerează că o căsătorie între cei doi ar fi o bună idee.

26 mai 1857: Victoria, Albert și cele 9 odrasle princiare.

El este atât de sensibil, de gentil, de bun și de  amabil”, scrie ea, adăugând : „El are, în afară de asta, cea mai plăcută și încântătoare aparență și înfățișare pe care o poți vedea.”.

Sunt, de asemenea, fascinante suveniruri din copilăria Victoriei, incluzând o carte de colorat cu păpuși de hârtie pe care tânăra prințesă le picta ea însăși, și rapoartele din partea tutorelui ei care arătau că era o elevă strălucită, ale cărei progrese erau în general „foarte bune” și  „indiferente” la lecțiile sale de muzică și ortografie.

Unul din cele mai personale articole puse pe website este o introducere din jurnalul Victoriei din 28 iunie 1838 care înregistrează experiența sa personală la încoronare.

Celebrare: Un serviciu de celebrare a Jubileului de Diamant al Victoriei a fost ținut pe treptele catedralei Sfântul Paul, deoarece bătrâna regină nu era capabilă să urce scările.(photo)

Mulțime: O pictură prezintă o mare de elevi adunați pe Dealul Constituției (Constitution Hill) pentru a urmări plecarea Victoriei de la Palatul Buckingham către Windsor  pe 23 iunie 1897. (photo)

Mulțumire: Într-un mesaj public trimis după celebrările Jubileului său de Diamant, Victoria spune că a fost „cu adevărat emoționată” și  „recunoscătoare pentru dezlănțuirea generală de atașament loial și reală afecțiune” din timpul domniei sale. (photo)

Există de asemenea, o copie a mesajului Victoriei către națiune în ziua Jubileul său de Diamant în 1897, în care spune că a fost ”cu adevărat emoționată și recunoscătoare” (formulă epistolară clasică) pentru primirea pe care poporul Regatului Unit al Marii Britanii i l-a dat.

Victoria este monarhul cu domnia cea mai lungă a Marii Britanii care a ajuns pe tron după moartea unchiului său, William IV, în 1837.

Longevitate: Victoria, în portretul său cu ocazia Jubileului de Diamant, este singurul monarh care a atins această vârstă.

Pe lângă documentele din Arhivele Regale , există înregistrări audio și filme, facturi și suveniruri.

Traducere și adaptare Livia Andreea Davidovici (sursa aici.)