„A baby fills a place in your heart that you never knew was empty.”

Deși nu este o noutate faptul că Meghan Markle este însărcinată, timpul înaintează cu pași repezi, iar Ducii de Sussex sunt pregătiți pentru venirea pe lume a unui nou purtător de sange albastru. Despre „mica umflătură”, așa cum Prințul Harry l-a denumit pe viitorul său copil în timpul unui speech în Noua Zeelandă, nu știm însă foarte multe detalii. Meghan a mărturisit faptul că va naște la finalul lunii martie sau începutul lunii aprilie, presa internațională răspandind zvonul cum că nașterea ar fi fost programată de  Paștele Catolic, totodată fiind sărbătorită și ziua de naștere a suveranei Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a.

https://www.dailymail.co.uk

Fericitul cuplu s-a mutat în propria casă, la Frogmore Cottage, pe domeniul Castelului Windsor, pentru a întâmpina marele moment. Ca o tradiție în familia Regală, viitorii părinți au ales să nu afle sexul bebelușului.

Avem vreo informație certă cu privire la prenume?

Ei bine, aceasta este întrebarea de un million de dolari. Nu există anumite „reguli” cu privire la alegerea  prenumelui, dar de cele mai multe ori decizia tinde să urmeze tradiția. Dacă este fetiță, se speculează că aceasta va purta prenumele Diana, după mama Prințului Harry, Victoria sau Alice. În cazul în care acesta va fi băiat, Arthur și James sunt  favorite. Dacă ar fi să facem referire la numele de familie, acesta nu va fi necesar în cazul în care nou-născutul va fi numit print sau prințesă. O alternativă pentru Prințul Harry și Meghan ar fi preluarea numelui de familie regal, Mountbatten-Windsor. Dar, e mult mai probabil ca aceștia să urmeze exemplul Ducelui și Ducesei de Sussex, folosind numele dat lor de către Regina Elisabeta a II-a, Sussex.

https://www.dailymail.co.uk

Iată câteva dintre tradițiile și regulile ce vin „la pachet” odată cu o sarcină regală:

  • Bebelușul trebuie înfășurat cu o pătură special.-G.H.HURT&SON produce de mai mult de 100 de ani șaluri luxoase tricotate în Nottingham, Anglia
  • Părinții trebuie să aleagă cel puțin trei prenume pentru copilul lor.
  • La Turnul Londrei se declanșează șaizeci și două de salve de tun.
  • Punctele de reper, ca de exemplu Tower Bridge și Ochiul Londrei, luminează în cinstea bebelușului.
  • Arhiepiscopul de Cantebury botează copilul.
  • Din aproximativ 1840 se folosește același vas din argint aurit pentru botezul copiilor.

Ultimele vești le primim de la Daily Mail , care a scris la ora 11:35 că Meghan se află la Frogmore Cottage, Windsor, împreună cu mama ei, Doria Ragland, așteptând de la o zi la alta (sau poate de la o oră la alta ?) nașterea lui „Baby Sussex”, cum este numit de presă moștenitorul. Meghan primește consultații medicale zilnice, întrucât evenimentul poate avea loc oricând, având în vedere faptul că deja se vorbește despre o depășire a termenului.

https://www.dailymail.co.uk

Frogmore Cottage, Windsor, reședința Prințului Harry și a Ducesei de Sussex, Meghan Markle

Prințul Harry va participa, totuși, astăzi, la Maratonul Londrei, pentru a înmâna, conform tradiției, medaliile câștigătorilor și pentru a încuraja participanții. Surse din apropierea familiei regale spun că nașterea va fi anunțată, cel mai probabil, pe rețelele online, mai cu seamă pe contul de Instagram pe care cei doi sunt foarte activi.

Și noi, desigur, vă vom ține la curent.

Un articol realizat de Eveline Măgădan.