Azi m-am întâlnit cu gândul tău

Ai venit gând, într-o zi de vară cu ploaie pe alocuri și picuri pe geam.
Ai poposit de Ziua Dorului, când aveam mare nevoie în suflet, pentru a-mi găsi echilibrul fragil. Soluția gândită de mine părea șubredă. Te-am așteptat în zi și-n nopțile târzii și iată, ești cu mine. Îmi dai sfaturi, îmi șlefuiești sufletul cu lumină, îmi restabilești echilibrul cu Credință.

Cu tine am alergat azi să mă întâlnesc, în câmpia cu flori, în josul dealului. Maci am cules, cu gândul la tine, chiar dacă se ofilesc. Erau Dorul iubirii.
De atunci, știu că în Mai-Iunie apar macii și florile de cicoare .
Adun gânduri azi în zi cu ploaie de vară, ploaia curcubeu cum îmi place să o numesc.
Știi, azi m-am întâlnit cu gândul tău prin ploaie. Gândurile nu aveau umbrele și știam că cerul e cea mai frumoasă umbrelă. Capul șiroit de ploaie pe plete și față, dădea binețe gândului zâmbitor…

Te simțeam lângă mine, într-un film al dragostei în ploaie, în care tăcerea era bucuria iubirii. Știam că exiști, deși nu ne cunoșteam, era o ficțiune frumoasă –adevărată în mintea mea.

Te iubeam în ploaie, îți simțeam buzele fierbinți, respirația, mâna ce îmi mângâia părul ud. Ploaia ne apropia până la unu, umbrela exista în săruturi. În apropiere, o casă veche cu amintiri se pare, ne proteja de ploaie pentru a rămâne în tăcere ascultând o muzică răvășitoare. ,,Umbrelele din Cherbourg”. Ce film frumos, răscolitor, iubire neîmpărtășită… dar așa poate fi și viața.
Ploaia a trecut. Curcubeul pe cer a răsărit.
Filmul mintii mele s-a închis, pe stradă am fost trezită de oameni grăbiți, udați de ploaie, fiecare cu gândurile lui.
Dar tu îmi persiști în gânduri. Merg, murmur o melodie, sunt fericită. Oare de ce ? Mă simt iubită si iubesc, asa îi place Creatorului ființa omenească. Să vadă oamenii plini de bucurie, oamenii care surprind prin felul de a fi. Acei oameni, putini, dar sunt îți lasă în suflet bucuria, îți râd, te îmbrățișează cu privirea. Pe acei oameni îi ador dau savoare vieții, clipei .
S-a înnoptat, curcubeul de mult a dispărut. Ploaia are farmecul ei și atunci îmi spun: ,,Sunt cea mai frumoasă femeie în ploaie, pentru că iubesc necondiționat viața.