Femeile găsesc mai dificilă trecerea peste pragurile vârstelor, și, chiar dacă nu o mărturisesc, resimt mai profund transformările prin care trec odată cu înaintarea în vârstă, din ce în ce mai vizibile și mai greu de ascuns. Praguri fizice și psihologice, unele mai provocatoare decât celelalte. După 40 de ani mi s-a părut cel mai evident faptul că urmează  curba descendentă, iar luciditatea, din ce în ce mai acută, îmi spunea mereu că nu există decât filozofii cu efect temporar care tratează, dar nu vindecă, efectele trecerii prin timp. Am învățat că nu trebuie să ne plângem, ci să acceptăm; că remediile tratează efectul, și nu cauza; că trebuie să ne îngrijim mai mult, mai atent, dacă vrem să nu cădem în plasa depresiilor de vârstă; că imaginea de sine și cea socială pe care ne-am construit-o trebuie solidificate, pentru că și ele se supun aceleiași perisabilități. Și câte altele!

Ni se spune că vârsta nu e decât un număr, dar poate fi și o categorie: nu mai suntem „tinere”, ci „peste 40”, „peste 50”, și apoi, pur și simplu, „în vârstă”. Ni se mai spune că felul în  care arăți depinde de suflet și de tinerețea lui, dar oglinda nu minte niciodată. Departe de mine gândul să vă amintesc de lucruri sensibile, ci, mai degrabă, să încerc să vă scot, pentru câteva momente bune, din graba zilei, și, cu mijloacele pe care le avem la îndemână, să vă demonstrez că există femei care au ieșit victorioase în lupta împotriva timpului. Nu vă grăbiți să-mi spuneți că sunteți împovărate de griji, că viața e grea, și că trebuie să ai bani mulți pentru a face din frumusețe o carieră. Vă voi răspunde că putem privi fără a (ne) judeca, și putem reflecta, fără a respinge ca imposibil. Chiar dacă facem lucrul acesta doar pentru 5 minute, ne vom umple ochii și sufletul de frumos și vom simți că optimismul poate ajuta, uneori,  mai mult decât o terapie, pentru că există o anumită frumusețe pe care ne-o dă căldura interioară. (citiți întreg articolul aici.)

Iată un caz fericit!

tumblr.com

Unul dintre lucrurile norocoase pentru cineva aflat la vârsta mea este a fi curios și deschis”, a spus Ali MacGrow, actrița care a transformat „Love Story” în cel mai iubit film al tuturor timpurilor.

tumblr.com

Nu există niciun singur lucru pe care aș vrea să-l fac și să nu mă simt pregătită. Știu că atunci când nu fac ceva creativ nu sunt deloc fericită.” Și tot ea mai spune un lucru pe care ar trebui să-l învățăm pe de rost și să-l repetăm în fiecare zi: „Privind lucrurile frumoase este ceea ce mă face cea mai fericită persoană.”

tumblr.com

Calitatea vieții mele s-a schimbat profund – nu în ceea ce privește evenimentele, ci felul în care mă rapotez la ele, felul în care îmi stabilesc prioritățile și simțul realității.” Ali MacGraw

vogue.com

Din 1969 până în 1972, Ali MacGraw a jucat în 3 dintre cele 4 filme ocupând primele poziții din Topul celor mai bine cotate pelicule, iar mai târziu, după 20 de ani, părăsea California pentru a se muta în  New Mexico, unde trăiește și acum, devenind activistă pentru scopuri civice. În 2017 a început o colaborare cu compania Ibu, fondată în Charleston, producătoare de obiecte vestimentare feminine pentru 34 de țări. Ideea că odată cu „Love Story” a devenit și o „fashion influencer”, lansând moda minijup-ului și a jachetei din tricot, precum și a beretei din același material. Prezența ei în lumea modei e absolut explicabilă deci, și nu numai datorită istorie sale personale, ci și felului în care știe să dețină controlul asupra… nici nu-i putem spune senectute, nu-i așa?

tumblr.com

Astfel încât ea confirmă teoria conform căreia vârsta nu e decât un număr, devenind un simbol al iubirii pe care îl datorăm vieții în sine, condiție elementară a longevității.

Simbol fashion sau nu, sunt bucuroasă că sunt vie și activă.

tumblr.com

Ce face astăzi Ali MacGrow? Își continuă „povestea de iubire” cu Casa Chanel, începută încă din anii 60, când a lucrat pentru fotograful de modă Melvin Sokolsky, în cadrul unei campanii a acesteia. MacGraw a fost dintotdeauna fascinată de feminitatea, prestanța și stilul inegalabil al lui Coco Chanel. Noul proiect, în care se află într-o companie mai mult decât valoroasă, care le include și pe Keira Knightley, Carole Bouquet, Liu Wen, Anna Mouglalis, Claudia Schiffer, Naomi Campbell , Vanessa Paradis și Depp, precum și pe William Chan, este campania de promovare a unui nou ceas din colecția J12. O bijuterie care costă 5.700 de dolari, un fleac.

Timpul este o bijuterie”, spune ea, rememorând periada în care fusese model pentru linia de produse Chanel no.5, moment în care a fost întrebată dacă nu vrea să joace în filme – constituind, astfel, punctul de pornire al carierei sale cinematografice.  La 54 de ani după ce fusese pentru prima dată imaginea acestei celebre case de modă.

tumblr.com

  „It’s all about seconds” (sloganul campaniei), extrem de bine aleasă expresia, pentru că, nu-i așa, în câteva secunde lumea se poate răsturna cu susul în jos, în bine sau în rău.

Filmul de prezentare a fost realizat de Brigitte Lacombe, cunoscută pentru portretele care surprinde actori în spatele camerelor de filmat. Dar aceasta este altă temă, pentru un alt articol.

Enjoy!