Mare agitație au stârnit afirmațiile lui George Buhnici, care, între timp, a șters postarea care a inflamat Facebook-ul. Din tot ce am citit, am selectat o postare semnată de Lexa Axinte .
E publică, așa că nu cred că deranjează, mai ales că, în ceea ce ne privește, considerăm că exprimă un punct de vedere pertinent. Și apoi, mai are și avantajul că reproduce câteva din aserțiunile cele mai importante din postarea prezentatorului.
Și încă ceva, dacă ne întrebați ce părere avem. Ca și până acum, ne menținem în zona de admirație față de modelul clasic, acum vintage, al femeii cu ținută, care știe, la momentul, locul și în contextul oportun, să-și pună în valoare atuurile feminine. Naturalețea e cel mai frumos dar pe care femeia îl are de la natură și pe care ar fi bine să încerce să-l păstreze.
În rest, să punem problema libertății de opinie? A gustului care nu se discută? A misoginismului sau, pur și simplu, a atitudinii față de femeile care expun prea mult din ce nu este necesar?
Cine suntem noi să dăm dreptate sau să incriminăm un seamăn al nostru?
În fond, vorbim despre a fi femeie într-o lume a bărbaților. Despre vorba: „Fă ca tine, dar nu uita că trăiești în societate„, iar axioma aceasta e valabilă în ambele tabere, și a lui Buhnici, dar și a femeilor care par a uita că există și alții pe plajă.
Puțin prea multă ură din partea unora, mai ales femei, desigur, iar de limbaj, ce să mai vorbim… Mi se pare că postarea lui B. n-a făcut decât să deschidă o cutie a Pandorei, din care au năvălit toate frustrările unor misandre care au așteptat nada precum peștele cel înfometat. Am învățat că niciodată nu trebuie să-mi exprim public umorile, pentru că, la rândul meu, voi oripila pe alții, și alții pe alții, și uite așa vom deveni – nu că n-am fi deja –  ceea ce se numește în limbaj contemporan „hateri”. O lume de hateri, cum sună asta?
Și apoi, ce mai înseamnă stil în ziua de astăzi, feminitate, grație, eleganță? Cine știe, să ne spună și nouă…Astăzi am vorbit despre Regina Maria, dar ea aparține unei lumi prea îndepărtate pentru tânăra generație de azi, în blugi rupți și în adidași cu steluțe.
Cred că mai bine am lăsa bărbații să vorbească despre opinia unui bărbat, sau cel puțin, să le dăm cuvântul.
„Îl urmăresc de ceva timp pe George Buhnici, că are invitați mișto. Drept urmare, am presupus că e și el un om mișto, că doar nu-i vin somități la podcast, de nașpa ce e.
But waaaaait a minute. Confruntat cu spontaneitatea și atmosfera relaxată, stimabilul și-a dat arama pe față.
Înainte de a analiza declarațiile dânsului, hai mai întâi însă să vedem cine ne vorbește și mai ales, din ce poziție. Domnul care nu demult avea sânii ce rivalizau cu ai mei și a cărui burtă putea ține de umbrar la Neversea, festivalul la care a făcut aceste declarații halucinante.
Acum, analiză pe text:
1. ”Serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi.”.
– Știu domnule Buhnici că ai vrea. Și eu aș vrea să văd doar Feți Frumoși și Poseidoni proaspăt ieșiți din valuri. Dar din păcate, cei mai mulți sunt fix ca domnia ta. Și nu, nu e o priveliște ofertantă. Poate DOAR DIN SATELIT. Îmi cer scuze în avans, dacă vreodată celulita mea îți va insulta retina atât de fină.
2. ”Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”.
– Tu, mare jurnalist și influencer, nicio propoziție nu începe cu ”deci”. Mno, dar asta e, românilor le plac concluziile și au adesea mai multe certitudini decât dubii. Asta spune enorm despre noi ca nație.
– Cine ești dumneata să le spui fetelor ce să facă? În ce să investească și în ce nu? Vreo autoritate în domeniu? Medic, nutriționist, psiholog, estetician, ceva, orice? Nu? Ah, nasol. Doar formator de opinie, tată de fată și soț. Bingo. Mă opresc aici, dar cei care mă cunosc știu că mai erau multe de adăugat. Doar că de data asta refuz să înaintez, pragul e PREA JOS!!!
3. „Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”
– Aici cel mai bine a zis-o Iulian Tănase – George Buhnici revine cu precizări: „Soția mea așa s-a născut – minoră“.
4. Când ești influencer, ai MARE GRIJĂ ce scoți pe gură. De ce? Fiindcă în 2022, comentariile astea deplasate atrag cu sine consecințe. Cancel culture nu doarme și sponsorii se retrag urgent, că nu vor să se asocieze cu asemenea mentalități retrograde și jignitoare. Bine, pariu pe ce vreți, urmează curând scuze publice, deoarece…la tăți ni-i foame și cașcavalul trebuie să ruleze. Desigur, vor fi de ochii sponsorilor, deoarece, convingerea acestui individ este că:
5. ”Mi se pare că ar trebui să le spunem oamenilor din jurul nostru când arată bine că arată bine şi am văzut fete care arată foarte bine aici”.
– Serios? Remarcile NESOLICITATE și mai ales DEPLASATE nu sunt vreodată binevenite. Dar asta ține de EDUCAȚIE, care dânsului, aparent, îi lipsește cu desăvârșire.
BONUS: Reacțiile unora (poză din dreapta) care îmi întăresc convingerea că cei mai mari dușmani ai femeilor sunt tot femeile… Și asta mă scârbește cel mai tare. Suntem o societate marcată de răutate, pizmă și superficialitate. Au trecut 33 de ani DEGEABA.”