Draga mea fiică,
Știu că până o să ajungi să citești asta, vor fi deja momente în care ai disperat, momente în care ai fost dezamăgită, umilită, mințită, înșelată, neîndreptățită, manipulată, bârfită, momente în care ai fost furioasă, disperată, lipsită de speranță, doborâtă și secătuită de credință.
Poate consideri nedrept ce-ți spun, dar mă bucur că ai trecut deja prin ele!
Că ai simțit dezamăgire, ca să poți învăța că nu toți oamenii vor cânta în acord cu sufletul tău, ba din contră!
Că ai fost umilită, ca să înveți cât de amar e gustul răutății și să nu o faci si tu la rândul tău!
Că ai fost mințită, ca să înveți să spui întotdeauna adevărul, indiferent de consecințe!
Că ai fost înșelată, ca să înveți că trădarea în orice formă a ei, este cel mai josnic si dureros lucru pe care îl poți face unui alt suflet și că cea mai mare virtute, de care mi-aș dori să ții cu dinții, este loialitatea!
Că ai fost neîndreptățită, ca să înveți că e necesar să încerci în orice situație să acționezi sincer și corect față de ceilalți!
Că ai fost manipulată, ca să înveți să asculți întotdeauna doar de tine și să te lași ghidată de suflet și intuiție!
Că ai fost bârfită, ca să înveți de cine să te ferești și că nu trebuie să te intereseze ce e în curtea altuia!
Că ai fost furioasă, ca să înveți să-ți gestionezi emoțiile și să-ți dai timp să analizezi cele întâmplate, fără să reacționezi impulsiv!
Că ai fost disperată, lipsită de speranță, doborâtă și secătuită de credință, ca să înveți că nimic din ce ți se întâmplă acum nu e pentru totdeauna, că mereu există o cale, o ieșire și o rezolvare și că singurul lucru pe care îl poți face foarte bine, lucru pe care nu ți-l poate lua nimeni, niciodată, este să CREZI! Da, iubito, să crezi!
Crede în primul rând în tine și că orice ți-ai propus este realizabil! Să nu lași nimic din ce ți s-a întâmplat să te definească sau să decidă cine vei fi!
Crede cu tărie în ideile tale și fii loială sufletului tău!
Stai dreaptă în fața la tot ce vine spre tine și ai credință că o să faci față oricărei încercări!
Alege cu inima pe cine vrei să iubești, iar când o faci, fă-o cu toată ființa! Dedică-te celui pe care l-ai ales și nu încerca să-l schimbi în ce vrei tu!
Să citești, copilă! Citește cărți că acolo o să te regăsești!
Să-ți faci prieteni și să ai grijă să-i păstrezi toată viața!
Să plângi când îți vine!
Să spui când ceva te deranjează!
Să fii ce vrei tu să fii! Mecanic auto sau dansatoare la bară, medic, director sau militar! Tot ce îmi doresc este să nu te pierzi pe tine niciodată !
Poate te întrebi de ce nu am făcut nimic pentru a opri din toate cele care au venit spre tine și aș vrea să înțelegi că și să fi vrut, nu aș fi avut puterea. Viața se desfășoară în ritm alert și ne învață zilnic supraviețuirea și să apreciem momentele. Atât de repede nu mai sunt, nu mai suntem noi si nu ne mai avem! De asta, te rog, să prețuiești momentul și tot ce te înconjoară!
Să mulțumești zilnic pentru cine ești și ce ai!
Ai toată lumea la picioare, e nevoie doar să ai capacitatea să vezi!
Te iubesc infinit!
Un text semnat de Iulia Teleșpan