Gândul zilei: Există un timp pentru a iubi și un timp pentru a munci. Între ele, uneori, o insurmontabilă incompatibilitate. Între ele, întotdeauna, acest substantiv comun, simplu: viața.
*****
*****
„Încă mai am, sper, mulţi ani de trait şi încă mai sunt multe lucruri pe care vreau să le fac.” (Faye Dunaway)
Faye Dunaway (n.14 ianuarie 1941) este o actriță americană de film laureată în 1977 a premiului Oscar și a premiului Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță. Premiile au fost acordate pentru interpretarea rolului Diana Christensen din filmul „Rețeaua” în regia lui Sidney Lumet.
Faye Dunaway (n.14 ianuarie 1941) este o actriță americană de film laureată în 1977 a premiului Oscar și a premiului Globul de Aur pentru Cea mai bună actriță. Premiile au fost acordate pentru interpretarea rolului Diana Christensen din filmul „Rețeaua” în regia lui Sidney Lumet.
„Un bărbat înţelept nu îşi contrazice nevasta. El aşteaptă până o face ea singură.”
„M-am născut când m-ai sărutat. Am murit când m-ai părăsit. Am trăit câteva săptămâni atâta timp cât tu m-ai iubit.”
Humphrey Bogart (n. 25 decembrie 1899 – d. 14 ianuarie 1957) a fost un actor de scenă și de film american, câștigător al premiului Oscar:
Adevărat simbol cultural american, Bogart este clasat de către instituția cea mai autorizată în domeniul cinematografiei din Statele Unite – Institutul American de Film (The American Film Institute) – ca cel mai mare actor din istoria filmului american.
Ion Cantacuzino (n. 25 noiembrie 1863, București – d. 14 ianuarie 1934, București) a fost un medic și microbiolog român, fondator al școlii românești de imunologie și patologie experimentală.
Ion Cantacuzino este românul care a inventat vaccinul antiholeric (cunoscut şi ca Metoda Cantacuzino).
Datorită lui, România a fost a doua țară din lume, după Franța, care a introdus în 1926 vaccinul BCG („Bacilul Calmette-Guérin„) pentru vaccinarea profilactică a nou-născuților împotriva tuberculozei.
Ion Cantacuzino a fost un remarcabil organizator al campaniilor antiepidemice, calitate pe care a demonstrat-o în combaterea epidemiei de tifos exantematic și holerei în timpul primului război mondial și în campania antimalarică.
Iată de ce Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie ”Cantacuzino” poartă numele savantului.
*****
Festivalul cămilei se desfășoară în orașul-cetate Bikaner din India în 13-14 ianuarie.
Festivalul începe cu parada de cămile frumos ornamentate, în care proprietarii de cămilă își demonstrează ornamentele și bijuteriile animalelor. Spectacole cu cămile dansând elegant pe muzica orientașă constituie un highlight al evenimentului. Ceaiul și dulciurile pregătite cu lapte de cămilă sunt puse la dispoziția vizitatorilor care sunt interesați să se bucure de ele.
În cea de-a doua zi, cele mai vechi cămile din regiune iau parte la cursele de cămilă.
În ambele zile, seara se încheie cu o întâlnire cu bine-cunoscuții artiști populari din Rajasthan. Marea finală este un spectacol minunat de focuri de artificii care luminează orașul din deșert, Bikaner.