S-A ÎNTÂMPLAT ÎN 10 NOIEMBRIE … CU 53 DE ANI ÎN URMĂ …

Nights in White Satin‘ este o melodie a formației The Moody Blues, compusă de Justin Hayward. A fost lansată pentru prima dată ca single în 10 noiembrie 1967, fiind prima înregistrare semnificativă a trupei, de la ‘Go Now’ și recentul schimb de membrii în care, Denny Laine și Clint Warwick demisionaseră, iar Hayward și John Lodge se alăturaseră.

ASTĂZI AR FI ÎMPLINIT … 73 DE ANI … 🥀

Muzica reprezintă o experiență emoțională care se imprimă în suflet. Pentru mine, orice mare artă este cea care comunică emoția umană.” (Greg Lake)

Gregory ‘Greg’ Stuart Lake (10 noiembrie 1947 – 7 decembrie 2016) a fost un cântăreț, compozitor, basist, chitarist și producător de discuri englez. A fost cunoscut ca membru fondator al trupelor de rock progresiv King Crimson și Emerson, Lake & Palmer (ELP).

S-A NĂSCUT ÎN 10 NOIEMBRIE … CU 261 DE ANI ÎN URMĂ …

În pieptul tău se află stelele destinului tău. (Schiller)

starry night van gogh

Johann Christoph Friedrich (von) Schiller (10 noiembrie 1759 – 9 mai 1805) a fost un poet, filosof, medic, istoric și dramaturg german. În ultimii șaptesprezece ani din viața sa (1788-1805), Schiller a dezvoltat o prietenie productivă, chiar dacă complicată, cu deja celebrul și influentul Johann Wolfgang von Goethe. În mod frecvent discutau probleme legate de estetică, iar Schiller l-a încurajat pe Goethe să termine lucrările pe care le-a lăsat ca schițe. Această relație și aceste discuții au condus la o perioadă denumită acum Clasicismul din Weimar (o mișcare literară și culturală germană, ai cărei practicanți au stabilit un nou umanism, din sinteza ideilor romantismului, clasicismului și epocii iluminismului).

De asemenea, au lucrat împreună la Xenien, o colecție de scurte poezii satirice în care, atât Schiller, cât și Goethe îi provoacă pe adversarii viziunii lor filosofice.