„Cine are simpatie si afecțiune pentru alții, niciodata nu suferă din cauza lipsurilor.”, spune un proverb bengalez.

Pentru că, în vremuri de restriște, există Oameni. Există umanitate, respect pentru valorile fundamentale ale vieții. Merită să afle toată lumea despre aceste inițiative, așa că vi le punem la dispoziție!

Așadar:

👏OMV Petrom susţine intervenţia Crucii Roşii Române în pandemia COVID-19 cu o donaţie de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente de testare.

👏Banca Transilvania ofera 300.000 euro pentru achiziția de aparate de ventilație și echipamente de protecție ce vor ajunge la spitalele din prima linie.

👏Mastercard sprijina achiziționarea de echipamente speciale pentru prevenție și tratare, prin donația a 100.000 de euro.

👏Avon Romania donează 1,7 tone de produse de igienă (săpunuri lichide și geluri de duș cu formulă identică) pentru centrele de carantină din București. Compania contribuie și cu o donație în bani pentru achiziția testelor de confirmare a virusului COVID-19, care vor merge către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf Parascheva Iași.

👏Electrica Furnizare contribuie cu aproximativ 433.000 lei pentru achiziția de măști sanitare de unică folosință.

👏PROFI donează 1 000 000 RON pentru dotarea secțiilor ATI.

👏Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) donează suma de 100.000 RON pentru achiziția de materiale dezinfectante, sanitare și de igienă.

👏Compania Cotnari a donat 50.000 de lei Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie.

👏Comunitatea Declic a anunţat că donează suma de 38.175 de euro (184.729 lei) pentru cumpărarea de echipamente de protecţie pentru personalul medical, aparate de ventilaţie şi măşti de oxigen, în contextul pandemiei de coronavirus.

👏Fundația CON-A a anunțat că va cumpăra o linie de analize pentru virusul SARS-CoV-2 și să o doneze Spitalului Județean Sibiu.

👏Grupul TeraPlast donează 85.000 de lei spitalelor din Bistrița și Băicoi.

👏Simona Halep donează bani pentru cumpărarea de echipamente medicale destinate combaterii coronaviruslui.

👏 Gigi Becali a cumpărat produse, mobilier și ce a mai fost necesar pentru spitalul Matei Balș.

👏Compania Continental Sibiu donează 20.000 de euro care vor fi folosiți pentru achiziționarea a 4 containere de triaj epidemiologic, necesare Spitalului Județean Sibiu în lupta cu COVID-19.

👏Romgaz: 1.250.000 lei ce va permite distribuirea în intreaga țară a unui număr de 1.000.000 de măşti de protecție.

👏Transavia anunță că va achiziționa în regim de urgență aparatura necesară pentru testele de coronavirus și alte echipamente auxiliare pentru a ajuta Spitalul Județean Alba.

👏Compania SmartBill a donat încă 35 de mii de euro, iar compania IT Perspective a sponsorizat achiziția de consumabile și echipament medical în valoare de 132.923lei.

👏Mrini Eye Hospital pune la dispoziţia Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa o clinică mobilă. Aceasta va fi plasată în curtea Spitalului de Boli Infecţioase, pentru a ajuta la trierea pacienţilor şi depistarea rapidă a persoanelor infectate.