Trebuie să rămâi cu picioarele pe pământ ca să dai valoare lucrurilor cu adevărat importante.

Toată lumea a auzit de Chayenne. Fie din filme, fie din scenă, Elmer Figueroa Arce – numele său real – se numără printre cei mai bine vânduți cântăreți latin0 pop din întreaga lume. Până în prezent, el a vândut peste 30 de milioane de exemplare și a lansat 21 de albume. Știm cu toții numele de scenă, dar câți dintre voi știți sursa poreclei? Pseudonimul a fost dat de mama sa după serialul de televiziune din anii ’50 – Cheyenne.

Chayenne și-a început cariera timpurie cu Los Chicos, un grup foarte popular în Puerto Rico, la sfârșitul anilor ’70. În 1983, a părăsit formația împreună cu alți doi membri: Ray și Migue. Chayenne a devenit artist solo și a lansat primul său album în 1984. Primul său album lansat a fost în colaborare cu RCA Ariola și a fost intitulat „Chayenne es mi nombre.

În 1986, „Sangre Latina” și balada „Peligro de Amor” au fost considerate hituri și l-au propulsat în topurile muzicale de gen. În 1988, Chayanne a lansat albumul cu numele său și a inclus câteva hituri: „Tu Pirata Soy Yo”, „Fuiste un Trozo de Hielo en Escarcha” și „Este Ritmo Se Baila Asi”.

În 1990, a fost lansat „Tiempo de Vals”, urmat de „Provocame” în 1992, albumul care a atins numărul unu cu single-ul fierbinte „El centro de mi Corazon”. În 1993, Chayanne a fost nominalizat la premiile Lo nuestro pentru cel mai bun cântec pop al anului. Alte albume reușite au urmat: „Atado a tu Amor”, „Grandes Exitos”, „Sincero”, „Desde Siempre”, „Cautivo”, „Mi tiempo”. Multe hituri au fost jucate la radio în toți acești ani, mai mult în perioada în care am fost în turneu cu Alejandro Fernandez și Marc Anthony (2005). „Mi Tiempo” a lui Chayanne s-a vândut în 17.000 de exemplare în prima săptămână, iar primul single „Si Nos Quedara Poco Tiempo” a ajuns pe locul întâi pe graficul Hot Latin Tracks. În 2009, Chayenne a lansat single-ul „Me Enamoré de Ti”, tema muzicală folosită pentru seria „Corazon Salvaje”.

În afară de cariera muzicală, Chayenne este și un actor foarte bun. Trebuie să cunoașteți faimosul său film, unde a jucat cu Vanessa Williams – Dance with me – 1998. Dacă nu l-ați văzut încă, vi-l recomandăm cu toată căldura!

Acest cântec se adresează tuturor celor care au iubit și au suferit dezamăgiri în dragoste, așa cum mărturisește că i s-a întâmplat și lui, pe când avea… 13 ani. ”O caut și acum, vreau să-i arăt tot ce am învățat de-a lungul vremii. Îi dedic melodia aceasta, ca să cunoască toate momentele frumoase și triste prin care am trecut de atunci…

Pentru că „acei pe care i-am iubit si pe care i-am pierdut nu mai sunt unde erau; dar ei sunt întotdeauna și pretutindeni acolo unde suntem noi.”  Alexandre Dumas

He intentado casi todo para
Convencerte
Mientras el mundo se
Derrumba todo aquí a mis pies
Mientras aprendo de esta
Soledad que desconozco
Me vuelvo a preguntar quizás
Si sobreviviré
Porque sin tí me queda la
Conciencia helada y vacía
Porque sin tí me he dado
Cuenta amor que no renaceré
Porque he ido más allá del
Limite de la desolación
Mi cuerpo, mi mente y mi
Alma ya no tienen conexión
Y te juro que
Lo dejaría todo porque
Te quedaras
Mi credo mi pasado mi religión
Después de todo estás
Rompiendo nuestros lazos
Y dejas en pedazos este
Corazón
Mi piel también la dejaría, mi
Nombre, mi fuerza
Hasta mí propia vida
Y qué más da perder
Si te llevas del todo mi fe
Qué no dejaría