Dada, ați citit bine, azi, 1 octombrie, este Ziua Internațională a Cafelei (oh, happy day!). Cu această ocazie, nu poate lipsi o traducere și o adaptare pe măsură. Apropo, v-ați băut cafeaua de dimineață? Dacă nu, aveți timp toată ziua, că doar e luni. Happy International Coffee Day!

Cafeaua de dimineață, cafeaua băută cu prietenii, întâlnirea la o cafea cu iubitul/iubita… ne bem cafeaua în diferite circumstanțe, așadar. Ajunge să ne plimbăm pe cea mai apropiată stradă principală pentru a observa câte cafenele ne „surâd” la fiecare pas.

Indiferent dacă preferi espresso-ul, americano, latte, cappuccino, cafea decafeinizată, filtrată, rece sau instant, de Ziua Internațională a Cafelei ai ocazia de a-ți savura licoarea preferată gratis în unele cafenele din Statele Unite ale Americii.

 

Istoria cafelei

Proprietățile boabelor de cafea au fost descoperite în Ethiopia. De fapt, boabele reprezintă fructele arborilor de cafea. Se spune că în secolul al IX-lea, un om care deținea capre a observat că boabele de cafea dădeau energie animalelor, stimulându-le simțurile, așa că a început să experimenteze.

 

Consumul cafelei sub formă lichidă a început în Arabia secolului al XV-lea, apoi în Asia, Italia, urmând să ajungă în Europa și în America. Actualitatea zilelor noastre poartă mantia unei adevărate culturi a cafelei, așa că este esențial să cumpărăm cafea de calitate, cultivată în cele mai bune condiții, chiar și din punct de vedere etic.

Astăzi, mai mult ca niciodată, când îți bei ceașca de cafea, nu uita să o savurezi în timp ce te gîndești la originile ei…