Acum că a trecut Crăciunul să ne pregătim pentru primăvară! ;))) Încă de dinainte să trecem pragul către 2022, înainte de orice altceva este foarte important să ducem gunoiu’.
Să ne descotorosim de tot ce este fals, prost, inutil și toxic, de tot ceea ce, la un moment dat, am considerat prețios, folositor și bun, dar s-au dovedit a nu fi deloc așa, indiferent că acestea sunt obiecte, ranchiuni, proaste obiceiuri, prieteni falși sau rude doar cu sângele.
*
Punem gunoaiele, selectiv, în pungi mici, sau în saci mari, după caz, ca să fim siguri că nu facem murdărie peste tot și le aruncăm la tomberon! Le eliminăm complet din casa noastră, din mintea noastră, din inima noastră, din viața noastră. Gata!
*
Apoi, punem în loc sămânță bună și roditoare de gând nou și curat. Facem rânduri, rânduri, înlăuntrul ființei noastre și ne apucăm de semănat. Ca să țină rândul drept, când seamănă, tata, bate un țăruș la capătul locului, de care leagă o sfoară, pe care o întinde perfect spre partea opusă: “ca să iasă cucuruzu’ drept și fain, copilă!” Tot așa facem și noi: batem la capăt de rând de vis, un țăruș numit VOINȚĂ, de care legăm strâns firul fieții noastre, să răzbată până pe partea cealaltă, la DORINȚĂ. Atât!
*
Apoi așteptăm, credem și ne rugăm. Grijim și ne îngrijim de semințele noastre. Le protejăm, sunt o grămadă de dăunători, care au gând rău în loc de gând bun, de semănat, apoi afânăm pământul și din când în când îl udăm. Așteptăm în continuare! Răbdare, răbdare, răbdare! Nimeni nu s-a înfruptat, vreodată, din roade, a doua zi după semănat. Nici în anotimpul semănatului, ci mai încolo, către toamnă…
*
Creșterea, coacerea, maturitatea, devenirea necesită timp iar foloasele mai depind și de starea vremii, să nu uităm! Să credem numai! Și să nu uităm să ne bucurăm pe parcurs, fiindcă prin lanurile noastre mai răsar și maci, mai trec și albine sau fluturi. Nimic nu trebuie ignorat, să fim atenți la detalii, la semne și să învățăm de la fiecare.
*
Însă, intențiile dacă sunt bune, mâna dacă stă pe lucru, mintea la Cer și inima sus, adică dornică de înfăptuit binele și frumosul, atunci n-are cum să nu intervină și Dumnezeu cu un “fie ție după credință ta!” N-are cum!
*
“Binecuvântați sunt cei care pot oferi fără să-și amintească și cei care pot primi fără să uite.” Apoi, să ne fie de folos și așa să ne-ajute Dumnezeu, acum și la anu’ și întru mulți, mulți ani!
foto arhiva personală
Citește și Spovedanie