Poartă-te ca să fii tratată ca atare, adică asemeni unui ”lăstar de sânge albastru”, deoarece astăzi, 18 noiembrie, este Ziua Prințesei. Nu va constitui nici un efort deoarece, nu-i așa, asta facem în fiecare zi. Ziua e dedicată tocmai ideii că oricine poate fi o PRINȚESĂ.

Dar, să fii o prințesă înseamnă muncă. Nu este vorba doar despre aspectul frumos sau purtarea unei coroane. Este mai mult despre cum ești în interior. (Julie Andrews)

Istoria Zilei Prințesei

Când se gândesc la prințese, majoritatea își imaginează delicatele prințese Disney care au toate trăsăturile feminine întrunite armonios și dulce. Termenul de prințesă, însă, a intrat în vigoare doar în secolul al XVIII-lea, odată cu domnia regelui George I. Înainte, multe dintre soțiile prinților se numeau doar „Doamna cutare”.

Odată ce Disney a adus-o pe Albă ca Zăpada în prima lor poveste cu prințese, acestea au intrat în istorie, iar poveștile lor au fost aduse la viață de cea mai cunoscută companie de divertisment din lume.

Ziua Prințesei” însă, nu a fost inspirată de compania Disney, ci de o companie mai mică, Nest Entertainment, care a decis să colaboreze cu Sony Entertainment pentru a dezvolta una dintre ultimele povești desenate manual, Prințesa Lebădă. Franciza în sine are peste 8 filme care au o lungime de peste 80 de minute, poveștile bazându-se pe basmele  populare rusești referitoare la Lacul Lebedelor.

Franciza a fondat de atunci această sărbătoare pentru a-i ajuta pe copii să își dea frâu liber imaginației într-o sărbătore a bunătății și bucuriei pe care fiecare o simte atunci când gândurile îi sunt stârnite de minunatele prințese.

Cum sărbătorim Ziua Prințesei

Orice pretext este minunat atunci când îți dorești să petreci ziua cu cei pe care îi iubești, într-o atmosferă de sărbătoare!

Așa că (și) azi, arată-i copilului, copiilor din jurul tău, cât de ușor și frumos și bine! este să fii prințesă. Poți găzdui o petrecere în joacă și un mic spectacol de teatru cu povestea unei prințese, învăluită în bucurie și mantia tulburătoare a iubirii și adevărului. Iar dacă aripile lor au crescut și au zburat din cuib, poți fi tu însuți un copil care adoră ideea prințeselor. Îți aduni prietenii aproape și vorbiți despre figuri feminine celebre din istorie, care au fost și prințese căci, slavă domnului, sunt atâtea… sau, pur și simplu, vorbiți despre voi și visele voastre. De prințese.  

De unde și vorba, Ce mai faci azi, prințeso?!