Femeie, poartă-te ca o prințesă, așa cum ești!

Poartă-te ca să fii tratată ca atare, adică asemeni unui ”lăstar de sânge albastru”, deoarece astăzi, 18 noiembrie, este Ziua Prințesei. Nu va constitui nici un efort deoarece, nu-i așa, asta facem în fiecare zi. Ziua e dedicată tocmai ideii că oricine poate fi o PRINȚESĂ.

princess

Lily James în Cinderella

Dar, să fii o prințesă înseamnă muncă. Nu este vorba doar despre aspectul frumos sau purtarea unei coroane. Este mai mult despre cum ești în interior. (Julie Andrews)

Mituri despre prințese

Istoria Zilei Prințesei

Când se gândesc la prințese, majoritatea își imaginează delicatele prințese Disney care au toate trăsăturile feminine întrunite armonios și dulce. Termenul de prințesă, însă, a intrat în vigoare doar în secolul al XVIII-lea, odată cu domnia regelui George I. Înainte, multe dintre soțiile prinților se numeau doar „Doamna cutare”.

Odată ce Disney a adus-o pe Albă ca Zăpada în prima lor poveste cu prințese, acestea au intrat în istorie, iar poveștile lor au fost aduse la viață de cea mai cunoscută companie de divertisment din lume.

Catherine of Aragon

Ziua Prințesei” însă, nu a fost inspirată de compania Disney, ci de o companie mai mică, Nest Entertainment, care a decis să colaboreze cu Sony Entertainment pentru a dezvolta una dintre ultimele povești desenate manual, Prințesa Lebădă. Franciza în sine are peste 8 filme care au o lungime de peste 80 de minute, poveștile bazându-se pe basmele  populare rusești referitoare la Lacul Lebedelor.

Franciza a fondat de atunci această sărbătoare pentru a-i ajuta pe copii să își dea frâu liber imaginației într-o sărbătore a bunătății și bucuriei pe care fiecare o simte atunci când gândurile îi sunt stârnite de minunatele prințese.

Lily Collins

Lily Collins în Albă-ca-Zăpada

 

Cum sărbătorim Ziua Prințesei

Orice pretext este minunat atunci când îți dorești să petreci ziua cu cei pe care îi iubești, într-o atmosferă de sărbătoare!

Așa că (și) azi, arată-i copilului, copiilor din jurul tău, cât de ușor și frumos și bine! este să fii prințesă. Câteodată.

Dar astăzi poți găzdui o petrecere în joacă și un mic spectacol de teatru cu povestea unei prințese, învăluită în bucurie și mantia tulburătoare a iubirii și adevărului. Iar dacă aripile lor au crescut și au zburat din cuib, poți fi tu însuți un copil care adoră ideea prințeselor. Îți aduni prietenii aproape și vorbiți despre figuri feminine celebre din istorie, care au fost și prințese căci, slavă domnului, sunt atâtea… sau, pur și simplu, vorbiți despre voi și visele voastre. De prințese.  

Dar se spune că dacă visezi un lucru de mai multe ori, cu siguranță se va împlini.”(Compania Walt Disney)

Fiecare fată se preface că este o prințesă la un moment dat, oricât de mică ar fi viața ei”. (Alex Flinn.)

„Poți fi o prințesă sau cea mai bogată femeie din lume, dar nu poți fi mai mult decât o doamnă.” (Jennie Jerome Churchill)

„Ești o prințesă?’ Am spus și ea a spus: „Sunt mult mai mult decât o prințesă, dar încă nu ai un nume pentru asta aici pe pământ”. (Brian Andreas)

„Cum am putea uita… miturile despre dragoni care în ultimul moment sunt transformați în prințese? Poate că toți dragonii din viața noastră sunt prințese care așteaptă doar să ne vadă acționând, o singură dată, cu frumusețe și curaj.” (Rainer Maria Rilke)

„Doar pentru că nu ai un prinț, nu înseamnă că nu ești prințesă.” (Zayn Malik.)

„O adevărată prințesă în orice lume conduce nu prin a-i forța pe alții să se închine în fața ei, ci prin a-i inspira pe alții să-i fie alături.” (Prințesa Celestia)

De Prințesa Diana, de exemplu, ”prințesa inimilor”. Sau de frumoasa ei noră, Catherine, ducesă de Cambridge.

ducess

Sau despre Grace de Monaco, prințesă fără voia ei.

„Grace de Monaco”, prințesă chiar şi fără voia ei