Fiindcă e încă iarnă și nu putem ieși prea mult în natură, și mai ales fiindcă e încă weekend, v-aș propune să ne concentrăm puțin pe ceva dulce și bun. Am tot făcut some research în ceea ce privește clătitele, și vă invit să intrăm un pic în bucătărie. Chiar dacă sunteți singuri acasă, după ce veți prepara niște clătite delicioase, dacă dați câteva telefoane vă asigur că nu veți mai fi singuri.

Azi, 2 februarie e ziua internațională a clătitelor. Știați că există diferențe între crepes și pancakes? Eu nu. M-am interesat și am aflat și pentru voi că pancakes sunt clătitele care au în componența lor praf de copt, de aceea ele sunt pufoase, dar mai groase, iar crepes sunt acele clătite care se pot umple cu diverse combinații ciocolată dulceață sau ciocolată și fructe, după gust și poftă.

Julie Powell spunea că „nu există sunet mai sexy ca sunetul preparării clătitelor pentru cel (cea) pe care îl (o ) iubești.”

Cum ar fi să uităm de pancakes, acele clătite pufoase și care au o cantitate mare de calorii și să savurăm niște crepes delicioase pentru micul dejun, prânz sau cină? Da, pentru orice moment al zilei se pot prepara crepes absolute minunate!

Așadar, crepes sunt o formă de pancakes mai puțin păcătoase, mai ales dacă sunteți la dietă. Fie că le doriți pentru micul dejun – și atunci puteți opta pentru o umplutură de brânză cremoasă -, fie că doriți să le consumați la cină, spre exemplu, și atunci puteți opta pentru o umplutură de carne slabă de vițel cu ciuperci, în mod sigur nu dați greș.

Nu mai vorbesc de desert, unde aveți de ales între umplutură de ciocolată cu înghețată de vanilie și stropite din belșug cu sirop de caramel sau cremă de vanilie sau ciocolată și bucăți de banană, ați prins ideea, orice este posibil.

Specialiștii ne recomandă pentru ziua în care sărbătorim clătitele pretutindeni în lume, să le preparăm cu o umplutură de felii de măr caramelizate și asezonate cu un praf de scorțișoară. Sau fiți creativi, și propuneți-ne ceva inedit.

Poftă mare și spor la garnisit bunătățile!

Citiți și 30 noiembrie Ziua internationala a mousse-ului